«Μουσική και Δυσλεξία, ο Παρτιτούρας»: Ένα βιβλίο για την επίδραση της μουσικής στις μαθησιακές δυσκολίες

Ένα υπέροχο παραμύθι με πολλή… «μουσική», τεχνικές για τη βελτίωση των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, αλλά και για την συμπερίληψη,  υπογράφει η Άντρεα Παναγιώτου με τίτλο «Μουσική και Δυσλεξία, ο Παρτιτούρας».

Το βιβλίο μέσα από εμπεριστατωμένη έρευνα και βιβλιογραφία παρουσιάζει μουσικοπαιδαγωγικές μεθόδους για την ευεργετική συμπερίληψη παιδιών με δυσλεξία μέσα στην τάξη και την μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους.

Επίσης, περιέχει και ένα παραμύθι όπου στην ουσία εφαρμόζει τακτικές και μοντέλα, παιδαγωγικά, για την βελτίωση παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία μέσα από την δασκάλα «Μελωδία».

Το βιβλίο είναι ο συγκερασμός δύο συνιστώσων. Το ερευνητικό κομμάτι και το ψυχαγωγικό μέσα από τον εμπλουτισμό της θέσης της μουσικοπαιδαγωγού Άντρεας Παναγιώτου με την χρήση της αλληγορίας (παραμύθι).

Έρχεται προσεχώς στην Κύπρο ενώ για τους φίλους στην Ελλάδα, που μπορεί να ενδιαφέρονται για το βιβλίο, μπορούν να επικοινωνήσουν με τη συγγραφέα για τις δυνατές μορφές παράδοσης.

Διαβάστε επίσης:

Σιαμαίες δίδυμες που χωρίστηκαν με επιτυχία μιλούν για τη ζωή τους 67 χρόνια μετά

Με ρούχα λευκά ο στερνός αποχαιρετισμός στον Κυπριανό – Σπαραγμός για την Αναστασία

Πρόωρο μωράκι πάει για πρώτη φορά σπίτι του μετά από 190 μέρες στην εντατική νεογνών