5 τρόποι να αξιοποιήσεις μια μαυρισμένη μπανάνα

5 τρόποι να αξιοποιήσεις μια μαυρισμένη μπανάνα

Ο καιρός έχει ζεστάνει πολύ και τα φρούτα που αγοράζουμε ωριμάζουν πολύ πιο γρήγορα από το συνηθισμένο όταν τα έχουμε εκτός ψυγείου. Ιδιαίτερα οι μπανάνες που είναι πιο ευαίσθητο φρούτο μαυρίζουν από τη μία μέρα στην άλλη.

Ένα ωραίο τρικ για να μη μαυρίζουν είναι να τις κλείνετε καλά σε μία πλαστική σακούλα και να τις βάζετε στο ψυγείο.

Έτσι θα διατηρήσουν το κιτρινο χρώμα τους για αρκετές ημέρες. Αν ωστόσο τις ξεχάσετε εκτός ψυγείου, μπορείτε να τις αξιοποίησετε σαν ένα φυσικό γλυκαντικό. Η μπανάνα είναι ένα υγιεινό γλυκαντικό το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές, κάνοντας τα σνακ μας πιο υγιεινά!

Ιδού τι μπορείτε να κάνετε μ΄αυτές:

Φτιάξε smoothies: Για ένα ξεχωριστό φυσικό χυμό ανακάτεψε μπανάνες, κανέλα, χυμό από λάιμ και λίγο κάρδαμο. Θα έχεις ενέργεια για ώρες!

Φτιάξε milkshakes: Αν συνηθίζεις αυτή τη λιχουδιά, ανακάτεψε τα υλικά σου και αντικατέστησε το παγωτό με παγωμένες μπανάνες. Θα σ′ αρέσει πολύ!

Φτιάξε μπάρες δημητριακών: Αν θες να δοκιμάσεις μια σπιτική μπάρα, αντικατέστησε τα αυγά με την μαυρισμένη σου μπανάνα!

Φτιάξε muffins: Αν είσαι λάτρης των muffin και σου αρέσει να τα φτιάχνεις και να τα τρως, μπορείς να φτιάξεις muffin από βρώμη και μπανάνα.

Φτιάξε γεμιστά σοκολατάκια: Το καλύτερο για το τέλος. Παγωμένες μπουκιές μπανάνας με επικάλυψη σοκολάτα, δεν ακούγεται υπέροχο;

Διαβάστε επίσης:

«Μουσικά Αποτυπώματα – Μία πόλη για όλους»: Αφιερωμένη στα παιδιά η φετινή εκδήλωση

Μαμά με σπάνια δερματική πάθηση περιγράφει τον τοκετό της που την άφησε με «εγκαύματα»

Αυτές είναι οι 74 παραλίες της Κύπρου που βραβεύτηκαν με Γαλάζια Σημαία