«Μουσικά Αποτυπώματα – Μία πόλη για όλους»: Αφιερωμένη στα παιδιά η φετινή εκδήλωση

«Μουσικά Αποτυπώματα - Μία πόλη για όλους»: Αφιερωμένη στα παιδιά η φετινή εκδήλωση

Μετά από ανάπαυλα δύο χρόνων λόγω πανδημίας, η Πολιτιστική Κίνηση Λεμεσού «Επιλογή» σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων, επανέρχεται με την 12η διοργάνωση «Μουσικά Αποτυπώματα – Μία πόλη για όλους», που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαΐου, στην ανακαινισμένη πλατεία Αναγέννησης, στη Λεμεσό και είναι αφιερωμένη στα παιδιά.

Στόχος του πετυχημένου αυτού θεσμού, αναφέρεται σε ανακοίνωση, ήταν και παραμένει ο διαπολιτισμικός διάλογος, μέσα από τη συνάντηση και γνωριμία των παραδόσεων των υπηκόων άλλων χωρών που ζουν στην Κύπρο, τόσο με τους Κύπριους κατοίκους, όσο και μεταξύ τους.

Η εκδήλωση, προστίθεται, προσφέρει σε όλους την ευκαιρία να παρουσιάσουν και να αναδείξουν τον πολιτισμό τους μέσα από τη μουσική, το χορό, τα παραδοσιακά εδέσματα, τις χειροτεχνίες και το διαφημιστικό υλικό που εκθέτουν, ενώ υπενθυμίζεται πως στις 11 προηγούμενες διοργανώσεις, εκπρόσωποι δεκάδων χωρών κάθε φορά, συμμετείχαν με δικό τους περίπτερο, «σε μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές συνάξεις στον τόπο μας, που προσέλκυε εκατοντάδες επισκεπτών».

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στα παιδιά, αφού όπως υπογραμμίζεται, «μέσα από τη συναναστροφή παιδιών διαφορετικών εθνοτήτων, το ξένο γίνεται οικείο, δημιουργώντας ανάχωμα στις ρατσιστικές ιδέες που, δυστυχώς, προωθούνται στην κοινωνία μας».

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν με τους γονείς τους σε μια διαφορετική γιορτή ανθρώπων και πολιτισμών και θα πάρουν μια γεύση από την κουλτούρα και τις παραδόσεις των παιδιών με τα οποία μοιράζονται την ίδια πόλη, ενώ θα μπορούν να παίξουν μαζί στο όμορφο πάρκο της Αναγέννησης, συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Η εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαΐου, στις 18.00, θα περιλαμβάνει κεντρική σκηνή για καλλιτεχνικό πρόγραμμα και περίπτερα με παραδοσιακά εδέσματα που θα προσφέρονται δωρεάν σε όλους, καθώς και χειροτεχνίες και ενημερωτικό υλικό από τις χώρες και τους φορείς που θα συμμετάσχουν. Στα δε παιδιά θα προσφερθούν ιδιαίτερες, αγαπημένες λιχουδιές.

Στην φετινή εκδήλωση έχουν δηλώσει μέχρι σήμερα συμμετοχή εκπρόσωποι από Αιθιοπία, Βουλγαρία, Βιετνάμ, Γεωργία, Ελλάδα, Ιράν, Κίνα, Κούβα, Κύπρο, Λίβανο, Νιγηρία, Παλαιστίνη, Ρωσία, Σερβία, Συρία, Φιλιππίνες.

Επίσης θα συμμετάσχουν ο Κυπρο – Ουγγρικός Σύνδεσμος, η Aliance Francaise, το Κουρδικό Πολιτιστικό Κέντρο, ο Κυπρο – Ρουμανικός Σύνδεσμος, η Κυπριακή Οργάνωση Ρομά, η ΚΙΣΑ, η ΑΓΑΠΗ, το ΚΕΠΑΚΥ, η Μουσική Πολυχρωμία, το Limassol Inercultural network, το L. I. T. C. Russian-English Private School και ο Οργανισμός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων.

Διαβάστε επίσης:

Με λεωφορεία από το σπίτι στο σχολείο οι μαθητές Δημοτικού – Από πότε θα ισχύσουν οι αλλαγές

«Elemental»: Η νέα ταινία της Pixar είναι αφιερωμένη στην «Ημέρα του Πατέρα»

Μαμά με σπάνια δερματική πάθηση περιγράφει τον τοκετό της που την άφησε με «εγκαύματα»