Βραβείο ευρηματικότητας στη μαμά που βρήκε αυτόν τον απίστευτο τρόπο για να καθίσουν ήσυχα τα παιδιά της

Όταν γίνεσαι γονιός, ανακαλύπτεις δυνάμεις που δεν φανταζόσουν ποτέ ότι κρύβεις μέσα σου.

Η ικανότητα να λειτουργείς άκοπα, σαν  μηχανή, ακόμα και με ελάχιστες ώρες ύπνου, είναι αναμφίβολα μία από αυτές.

Μία άλλη, για την οποία δεν μιλάμε συχνά όμως, είναι η αστείρευτη ευρηματικότητα που χαρακτηρίζει πολλούς νέους γονείς, προκειμένου να αντιμετωπίσουν διπλωματικά τις πιο δύσκολες καταστάσεις με τα παιδιά σου, χωρίς να καταφύγουν σε ακραία μέτρα.

Τι έκανε η μαμά

Αυτή τη φορά η ιδέα μας έρχεται από μία ευφυή μαμά στη Νέα Υόρκη, η οποία βρήκε έναν απίστευτο τρόπο για να μπορέσει να ηρεμήσει τα παιδιά της, τα οποία ήταν σε τρομερή υπερένταση, και να τα καταφέρει να τα βάλει για ύπνο:

Όπως η ίδια η Jessica D’Entremont γράφει στο σχετικό δημοσίευμά της στο Facebook, «Ψάχνετε έναν τρόπο για να μείνουν τα παιδιά σας ακίνητα; Αγοράστε τους πυτζάμες που φωσφορίζουν στο σκοτάδι. Πείτε τους, ότι πρέπει να μείνουν εντελώς ακίνητα, κάτω από κάποιο φωτάκι, για να τις φορτίσουν. Δεν ντρέπομαι καθόλου. Για να συνεχίσω την εξαπάτηση, άρχισα να βάζω τις πυτζάμες στο συρτάρι κάθε πρωί που ντύνονται για το σχολείο. Έτσι, όσο μένουν κρυμμένες όλη την ημέρα, δεν φωτίζουν τη νύχτα. Χρειάζεται να τοποθετηθούν ξανά κάτω από φως. Έτσι, οι μικρές αναγκάζονται να μείνουν ξαπλωμένες και εντελώς ακίνητες κάτω από το φως, πριν αποκοιμηθούν».

Ο λόγος για την 3 ετών Hannelore και την 4 ετών Emma, τις οποίες βλέπετε ξαπλωμένες υπομονετικά, περιμένοντας να ‘φορτίσουν’ οι πυτζάμες τους.

Το post της πήρε 200 χιλιάδες likes και 120 χιλιάδες shares, ενώ δεν ήταν και λίγοι αυτοί που σχολίασαν: «Τι τέλεια ιδέα! Οι μαμάδες χρειάζεται να επινοούν οτιδήποτε τις βοηθά να διατηρούν την ψυχική τους ηρεμία.»

Και δεν είναι η μόνη της ιδέα…

Αξίζει να σημειωθεί, ότι και τα δύο κορίτσια έχουν διαγνωστεί με διαταραχή αισθητηριακής επεξεργασίας, μια κατάσταση κατά την οποία ο εγκέφαλος του ατόμου δυσκολεύεται να δεχτεί και να ανταποκριθεί τις πληροφορίες που λαμβάνει μέσω των αισθήσεων. Στην δική τους περίπτωση, οι μικρές είναι υπερευαίσθητες στα διάφορα ερεθίσματα, οπότε δυσκολεύονται πολύ π.χ. να ηρεμήσουν πριν τον ύπνο και να πάνε στα κρεβάτια τους.

Η μαμά τους, λοιπόν, βρήκε αυτόν τον τρόπο για να βελτιώσει σημαντικά την διαδικασία αυτή. Και πλέον την επαναλαμβάνουν κάθε βράδυ. «Επίσης, χρησιμοποιούμε αιθέρια έλαια, που βοηθούν τις μικρές να ηρεμούν και να αποκοιμιόνται πιο εύκολα», είπε η ίδια η μαμά στα μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: boredpanda.com