Υπερήρωες της αγάπης: Πάνω από 120 μανδύες ζωγραφίστηκαν για έναν πολύ συγκινητικό λόγο (εικόνες)

Υπερήρωες της αγάπης: Πάνω από 120 μανδύες ζωγραφίστηκαν για τον πιο συγκινητικό διαγωνισμό (εικόνες)

Ένας διαφορετικός και συγκινητικός εικαστικός διαγωνισμός, ο οποίος στέφθηκε με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι του πολίτη από το Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου. Θέμα του διαγωνισμού η κατασκευή του μανδύα του Υπερήρωα της αγάπης.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι του Πολίτη και φιλοξένησε τους μανδύες που συμμετείχαν στα πλαίσια του μαθητικού διαγωνισμού «Κατασκεύασε τον μανδύα του Υπερήρωα της αγάπης», από το Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα και την υψηλή προστασία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, κας Αννίτας Δημητρίου και παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος-παρουσιάστρια, Γωγώ Αλεξανδρινού.

Ο μανδύας του υπερήρωα ή μιας υπερηρωίδας που κατασκεύασαν με πολλή αγάπη τα παιδιά έκρυβαν συναισθήματα πώς μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο μέσα από μερικές σελίδες.

Η πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά υποδέχτηκε στο Σπίτι του Πολίτη, της Βουλής των Αντιπροσώπων τα παιδιά όπου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των δύο διαγωνισμών των οποίων είχε προκηρύξει το «Αλκίνοος Αρτεμίου».

Ο εικαστικός διαγωνισμός για την κατασκευή του «Μανδύα του Υπερήρωα της Αγάπης» και ο μαθητικός διαγωνισμός συγγραφής παραμυθιού, μικρής ιστορίας ή και εφηβικού διηγήματος, συνδιοργανώθηκε με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού – Νεανικού Βιβλίου, με θέμα «Θέλω να αλλάξω τον κόσμο». Στο διαγωνισμό στάλθηκαν περισσότεροι από 120 μανδύες από δημοτικά σχολεία του νησιού μας και πάνω από 150 παραμύθια και διηγήματα, αποδεικνύοντας ότι τα παιδιά συμμετείχαν με το ανεπτυγμένο ανθρωπιστικό αίσθημα αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, μέσα απ’ τους διαγωνισμούς αυτούς τα παιδιά που συμμετείχαν αξιοποίησαν την ευκαιρία να μεταδώσουν εικαστικά και συγγραφικά τη θετική τους ενέργεια και τη δύναμή τους πρώτα απ’ όλα στα παιδιά που νοσηλεύονται, αλλά και προς όλους όσοι έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη φροντίδα και στην υποστήριξη των παιδιών με ογκολογικές και αιματολογικές παθήσεις: στους γονείς, τους συγγενείς, τις φίλες/τους φίλους, τις/τους ιατρούς και τις/τους νοσοκόμους, που δίνουν καθημερινά αυτό τον σκληρό αγώνα μαζί με τα παιδιά ενάντια σ’ έναν απρόβλεπτο εχθρό.

«Αυτοί είναι πραγματικοί υπερήρωες και υπερηρωίδες, που καταθέτουν ψυχή και σώμα συνέχεια, χωρίς σταματημό, σε μια μάχη ζωής και θανάτου. Ξέρουν ότι κάθε μέρα, κάθε ώρα μπορεί να φέρει μικρές νίκες και μεγάλες νίκες. Ταυτόχρονα, ξέρουν όμως ότι υπάρχει πιθανότητα να μη στεφθεί ο αγώνας τους με επιτυχία. Κι όμως κάθε μέρα βάζουν τον δικό τους μανδύα υπερήρωα/υπερηρωίδας, είτε νοερά είτε υπό τη μορφή της εργασιακής τους ενδυμασίας και κατεβαίνουν να αντιμετωπίσουν ό,τι στείλει η μοίρα στον δρόμο τους. Ξεπερνούν τα ανθρώπινα όρια σε φυσική και ψυχική αντοχή, με αυταπάρνηση και πέρα από τις επιταγές των καθηκόντων τους, συνεχίζουν τον αγώνα τους, ζωγραφίζοντας χαμόγελα στον πιο ωραίο και αγνό καμβά του κόσμου: στο παιδικό πρόσωπο».

Να θυμίσουμε, ότι το Ίδρυμα «Αλκίνοος Αρτεμίου» ιδρύθηκε εις μνήμη του μικρού Αλκίνοου Αρτεμίου, του μικρού ήρωα της ζωής που έφυγε από τη ζωή στις 9 Δεκεμβρίου 2020, λίγες βδομάδες πριν κλείσει τα εννέα του χρόνια. Αποστολή του Ιδρύματος να συνδράμει μαζί με άλλους σχετικούς οργανισμούς και υπηρεσίες στο να γίνει ποιοτικότερη, πιο ευχάριστη, πιο ανακουφιστική η διαβίωση και η φροντίδα τόσο για τα ίδια τα παιδιά που νοσηλεύονται σε ογκολογικές – αιματολογικές κλινικές στην Κύπρο και στο εξωτερικό όσο και για τις οικογένειές τους.

Διαβάστε επίσης:

12 τραγούδια που «μυρίζουν» καλοκαίρι και μας φτιάχνουν τη διάθεση

37χρονη μητέρα γεννά το 5ο παιδί της στη θάλασσα -και στο διαδίκτυο ξεσπά πόλεμος!

Υποφέρουν μαθητές και εκπαιδευτικοί σε τάξεις χωρίς κλιματισμό και εξαερισμό