Συγκινεί ιδρυτής πασίγνωστης πλατφόρμας social media που ξεχρέωσε δάνεια φοιτητών (video)

Συγκινεί ιδρυτής μεγάλης πλατφόρμας social media που αποπλήρωσε δάνεια φοιτητών

Μία αναπάντεχη έκπληξη περίμενε τους αποφοίτους σχολής καλών τεχνών στο Λος Άντζελες, όταν άκουσαν, ότι εκτός από το πτυχίο τους θα έπαιρναν ένα ακόμη δώρο.

Η Τάξη του 2022 του Otis College of Art and Design θα έβλεπε να πληρώνεται όλο το φοιτητικό τους δάνειο από τον πιο επιτυχημένο απόφοιτο του κολλεγίου, το συνιδρυτή του Snapchat, Evan Spiegel.

«Γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι από εσάς και τις οικογένειές σας είχαν επιβαρυνθεί με ένα φοιτητικό δάνειο για τις σπουδές σας στο Otis College. Κατανοούμε ότι αυτό το δάνειο θα μπορούσε να διακινδυνεύσει τις σπουδές σας και να περιορίσει τις δημιουργικές σας φιλοδοξίες. Δεν θα θέλαμε να το δούμε να συμβαίνει. Θέλουμε να ενδυναμώσουμε τη φαντασία σας, την δημιουργικότητά σας και την καινοτομία», ανέφερε χαρακητριστικά ο πρόεδρος του κολλεγίου κατά την ομιλία του στην τελετή αποφοίτησης.

Και στη συνέχεια ανακοίνωσε πως το σχολείο έχει ένα δώρο για τους αποφοίτους: ότι είχε εξοφληθεί το φοιτητικό τους δάνειο, χάρη στην γενναιόδωρη προσφορά του CEO του Snapchat, Evan Spiegel και της συζύγου του CEO της εταιρείας KORA Organics, Μιράντα Κερ.

Να σημειώσουμε ότι ο Σπίγκελ έχει σπουδάσει σχέδιο στο συγκεκριμένο κολέγιο, προτού εγγραφεί στο Stanford University, όπου εκεί το 2011 συνίδρυσε την εταιρεία social media Snapchat το 2011.

Χωρίς να γίνει γνωστό το ποσό, το σχολείο σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως είναι η μεγαλύτερη δωρεά στην ιστορία του κολλεγίου και θα του επιτρέψει να αποπληρώσει το χρέος φοιτητών της τάξης αποφοίτησης του 2022.

Η μεγαλύτερη δωρεά που είχε γίνει ως τώρα στο κολλέγιο, σύμφωνα με τους LA Times ήταν 10 εκατομμύρια δολάρια…

Φανταστείτε λοιπόν!