37χρονη μητέρα γεννά το 5ο παιδί της στη θάλασσα!

37χρονη μητέρα γεννά το 5ο παιδί της στη θάλασσα -και στο διαδίκτυο ξεσπά πόλεμος!

Τον γύρο του κόσμου κάνουν αυτές τις μέρες οι φωτογραφίες της 37χρονης Josy Peukert, μιας μητέρας 4 παιδιών που πήρε την απροσδόκητη απόφαση να φέρει το 5ο παιδί της στον κόσμο με φυσιολογικό τοκετό… μέσα στη θάλασσα!

Όπως η ίδια εξηγεί στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, εκείνη και ο 42χρονος σύζυγός της, επέλεξαν να υποδεχθούν το αγοράκι τους ελεύθερα στη φύση, χωρίς καμία ιατρική βοήθεια. Ο τοκετός έλαβε χώρα στην ακτή Playa Majagual, στη Νικαράγουα.

Η νέα μαμά παραδέχτηκε, επίσης, ότι δεν έκανε κανέναν προγεννητικό έλεγχο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Το βίντεο της Peukert, το οποίο έχει προβληθεί περισσότερες από 200.000 φορές, δείχνει όλη την διαδικασία του τοκετού, κάθε σύσπαση. Και παρόλο που στις εκφράσεις της βλέπουμε τον πόνο που βιώνει, η ίδια παραδέχεται, ότι ο παφλασμός των κυμάτων τη βοήθησαν σημαντικά να βιώσει μια ευχάριστη εμπειρία.

“Οι συνθήκες ήταν ιδανικές εκείνη την ημέρα για να πραγματοποιήσω το όνειρό μου”

Την ημέρα εκείνη, λοιπόν, που κατάλαβε ότι ο τοκετός της ξεκινά, έστειλε τα παιδιά της σε φίλους. Εκείνη με τον άντρα της οδήγησαν στην παραλία, έχοντας μαζί τους όλα τα απαραίτητα: Πετσέτες, ένα μπολ για τον πλακούντα, γάζες και χαρτί υγείας.

Ο μικρούλης Bodhi Amor Ocean Cornelius γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου μέσα στη θάλασσα. Λίγη ώρα αργότερα, η οικογένεια βρισκόταν ξανά στο σπίτι. Κανένας γιατρός ή μαία δεν συμμετείχε στον τοκετό, σε αντίθεση με τους προηγούμενους τοκετούς της, τους οποίους η γυναίκα χαρακτήρισε “τραυματικούς”.

Αφού δημοσιεύτηκε το βίντεο στο Instagram της, πολλοί ήταν αυτοί που την επαίνεσαν, όμως -περισσότεροι ίσως- ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν αν η απόφασή της ήταν ασφαλής για την υγιεινή του μωρού.

“Στη θάλασσα υπάρχουν πολλά βακτήρια”, είπε κάποιος.

Η μαμά αμύνθηκε αμέσως στον αρνητισμό λέγοντας, ότι γιος της είναι “απόλυτα υγιής” και ότι είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει ότι ο τοκετός στον ωκεανό θα ήταν ασφαλής.

Πηγή: mirror.co.uk

Διαβάστε ακόμα:

Σπουδαία ανακάλυψη για τη λευχαιμία από Κύπριο καθηγητή του Cambridge

«Fishmob μια μπρούτζινη ιστορία»: Ένα εντυπωσιακό γλυπτό από τους μαθητές του Α’ Δημ.Σχ. Χλώρακας (εικόνες)

Στο εντυπωσιακό Ιωβηλαίο για την Βασίλισσα την παράσταση έκλεψαν… τα παιδιά! (εικόνες και βίντεο)