Το χειρόγραφο του βιβλίου «Κόκκινο στην Πράσινη Γραμμή» στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου

Το χειρόγραφο του βιβλίου «Κόκκινο στην Πράσινη Γραμμή» στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου

Το Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου, με αφορμή τη δωρεά του χειρογράφου του βιβλίου «Κόκκινο στην Πράσινη Γραμμή» του Βασίλη Γκουρογιάννη προς τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνει την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022, στις 6 μ.μ., στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου (κεντρικά κτίρια, Καλλιπόλεως 75, Λευκωσία) εκδήλωση προς τιμήν του συγγραφέα και παρουσίαση του εμβληματικού βιβλίου του.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν οι: Τάσος Χριστοφίδης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Κύπρου, Άγγελος Συρίγος, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας
Πρόδρομος Προδρόμου, Υφυπουργός Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας
της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιάννης Τουμαζής, Υφυπουργός Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ιωάννης Παπαμελετίου, Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο

Θα ακολουθήσει η παράδοση του χειρογράφου από τον συγγραφέα Βασίλη Γκουρογιάννη στην Αναπληρώτρια Διευθύντρια της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου Έλενα Διομήδη Παρπούνα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Παντελής Βουτουρής, Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Κύπρου, και ο Άγγελος Συρίγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στον παρακάτω σύνδεσμο

Θα ακολουθήσει δεξίωση.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό με δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 2 Νοεμβρίου 2022 στο www.ucy.ac.cy/ucyevents

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 00357 22894331/47

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Με πρωταγωνιστές μια ομάδα βετεράνων του πολέμου στην Κύπρο το 1974, κατά την εισβολή του Αττίλα, οι οποίοι επιστρέφουν στα πεδία των μαχών τριάντα τόσα χρόνια μετά, ο Βασίλης Γκουρογιάννης στήνει ένα υπαρξιακό μυθιστόρημα για τον αγνοημένο αυτό πόλεμο αλλά και για κάθε πόλεμο.

Μεγάλο μέρος του μυθοπλαστικού υλικού του βιβλίου είναι βασισμένο σε μαρτυρίες Ελλήνων και Τούρκων βετεράνων που έλαβαν μέρος στα γεγονότα.

Ποιος είναι ο Βασίλης Γκουρογιάννης

Ο Βασίλης Γκουρογιάννης (1951) γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Γρανίτσα Ιωαννίνων. Αποφοίτησε από το Λύκειο Ιωαννίνων. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης. Από το 1977 έως πρόσφατα υπήρξε μαχόμενος δικηγόρος στην Αθήνα. Έγραψε ποιήματα, διηγήματα, μυθιστορήματα.

Έχει βραβευτεί με έγκυρα βραβεία λογοτεχνίας. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και σάιτ. Έργα του μεταφράστηκαν σε ξένες γλώσσες. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Διαβάστε επίσης:

5 “πιάτα” για το Halloween-party σας που θα κάνουν τα παιδιά σας να ουρλιάξουν από ενθουσιασμό!

Πώς η διατροφή της κόρης σας επιβαρύνει τους πόνους της περιόδου

Του ανακοίνωσε ότι είναι έγκυος με ένα… πιάτο! Δεν έχετε δει πιο συγκινητική αντίδραση