«Το βιολί που ήθελε να τραγουδάει» μας αποδεικνύει ότι κανένα όνειρο δεν είναι ακατόρθωτο

«Το βιολί που ήθελε να τραγουδάει» μας αποδεικνύει ότι κανένα όνειρο δεν είναι ακατόρθωτο

Ένα νέο παραμύθι έρχεται να μας αποδείξει ότι ότι κανένα όνειρο δεν είναι ακατόρθωτο, όσο «εξωφρενικό» κι αν μοιάζει, αρκεί να το πιστέψουμε και να δώσουμε σε αυτό όλες μας τις δυνάμεις.

Το Πιάνο με τα ασπρόμαυρα πλήκτρα του, η Άρπα, η Βιόλα και το Κοντραμπάσο με τις χορδές τους, το Φλάουτο, το Κλαρινέτο και η Τρομπέτα ήταν έτοιμα να χαρίσουν στους κατοίκους της Μουσικούπολης τις όμορφες μελωδίες τους υπό την καθοδήγηση του Μαέστρου.

Το βιολί όμως είχε άλλη… γνώμη!

Η αγαπημένη συγγραφέας και ποιήτρια Ισαβέλα Τηλεμάχου κυκλοφορεί το νέο της βιβλίο με τίτλο «Το βιολί που ήθελε να τραγουδάει» από τις Εκδόσεις Κομνηνός.

Το παραμύθι είναι διαθέσιμο σε όλα τα βιβλιοπωλεία Κύπρου και Ελλάδας, στο ηλεκτρονικό κατάστημα των εκδόσεων Κομνηνός και στη σελίδα στο Facebook Λογοτεχνία και Παραμύθια. 

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Ισαβέλα Τηλεμάχου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο. Σπούδασε στο τμήμα Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών και εργάζεται ως καθηγήτρια Ελληνικής Φιλολογίας .

Από πολύ νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τη συγγραφή ποιημάτων,
παραμυθιών, λογοτεχνικών βιβλίων αφού η αγάπη της προς την ελληνική γλώσσα ήταν έκδηλη. Η φαντασία και η δεξιοτεχνική χρήση της γλώσσας την έκαναν να αποσπάσει αρκετά βραβεία σε πανελλήνιους και τοπικούς διαγωνισμούς.

Έχει συνεργαστεί για αρκετά χρόνια με την εφημερίδα «Αδέσμευτος» της Πάφου και πρόσφατα προχώρησε σε μια νέα συνεργασία με την ελληνική εφημερίδα της Φλόριντα «Greek news» δημοσιεύοντας ποιήματα για παιδιά.

Το πρώτο της βιβλίο «Ο Γιαννάκης και οι Ντράγκονς» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη τον Μάρτιο του 2019 τιμήθηκε από τον Ε.Π.Ο.Κ. ως ένα από τα «Βιβλία της χρονιάς 2019».

Το παραμύθι «Το σκιουράκι που έμαθε να ζητά συγνώμη» αποτελεί μια συνεργασία με τις εκδόσεις «Αναζητήσεις» που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο το 2020 και τα «Λεξομπερδέματα του καλοκαιριού» είναι το τρίτο της βιβλίο που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2021 και απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρώτων τάξεων του δημοτικού.

Τέλος το παραμύθι «Το βιολί που ήθελε να τραγουδάει» μόλις έχει κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Κομνηνός.

Όλα τα βιβλία της είναι εγκεκριμένα στις σχολικές βιβλιοθήκες της Κύπρου από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Διαβάστε επίσης:

H ποιήτρια Ισαβέλα Τηλεμάχου στο Infokids: «Η ποίηση τροφοδοτεί τα παιδιά με φαντασία και διασκέδαση»

«Μαζί στον αγώνα για ειρήνη, κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα»: Τι ετοιμάζει η ΠΕΟ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Πώς θα μεγαλώσουμε αυτόνομα και ανεξάρτητα παιδιά που θα πατούν γερά στα πόδια τους