«Το κόκκινο κουβάρι»: Το ευφάνταστο παιχνίδι ενός δασκάλου για να διδάξει στα παιδιά την καλοσύνη

«Το κόκκινο κουβάρι»: Το ευφάνταστο παιχνίδι ενός δασκάλου για να διδάξει στα παιδιά την καλοσύνη

Έναν μοναδικό τρόπο για να εμφυσήσει στους μαθητές την έννοια της καλοσύνης σκέφτηκε ένας δραστήριος και δημιουργικός δάσκαλος.

Ένα κόκκινο κουβάρι ξετυλίγεται, με όμορφα λόγια από το ένα παιδί στο άλλο μέχρι τα λόγια αυτά να τους ενώσουν όλους.

Σε ανάρτησή του ο δάσκαλος, Μάριος Μάζαρης, ξετυλίγει αυτό το υπέροχο κουβάρι που πρέπει να γίνει ένα μάθημα για όλους μας.

«Όσο δύσκολο είναι για τα παιδιά να επιβραβεύσουν τον εαυτό τους -τουλάχιστον τις πρώτες φορές που το ξεκινήσαμε- , τόσο δύσκολο τους φαίνεται να πουν μια καλή κουβέντα για τον διπλανό, τη συμμαθήτρια ή τον φίλο τους. γι’ αυτό ξεκίνησα την Κόκκινη κλωστή με τις καλές κουβέντες , ένα ”παιχνίδι» που αρχίζει από μένα συνήθως να κρατώ ένα κόκκινο κουβάρι στα χέρια μου και να λέω ένα καλό σχόλιο για ένα από τα παιδιά μου, δίνοντάς του να κρατήσει το κουβάρι κι αφού κρατήσω καλά στα χέρια μου την άκρη.

Διαβάστε επίσης: Το παιχνίδι με τις πατάτες: Πώς μία δασκάλα έδωσε στα παιδιά το καλύτερο μάθημα για το μίσος

«Τα μπαλόνια της ευτυχίας»: Πώς δίδαξε αυτός ο δάσκαλος ότι η ευτυχία είναι ομαδική υποθεση

«Η αγάπη δεν πονάει»: Η φράση που πρέπει να θυμάσαι κάθε φορά που θυμώνεις με το παιδί σου

Εκείνο το δίνει σε άλλο παιδί , λέγοντας του μια καλή κουβέντα. Είσαι πολύ όμορφη , της λέει , εκείνη κοκκινίζει , λέει ένα ευχαριστώ πολύ και χαμογελάει όσο δεν πάει και συνεχίζει με τον επόμενο. Μου αρέσουν τα ρούχα σου, Κάνεις ωραία γράμματα, Είσαι πολύ καλός μαθητής , το κουβάρι περνάει από χέρι σε χέρι , η κλωστή δημιουργεί έναν κύκλο που, μέχρι να καταλήξει στο τέλος στα χέρια μου, μας έχει ενώσει όλους.

Έτσι είναι οι καλές κουβέντες, τους λέω, στο τέλος πολλαπλασιάζονται και μας ενώνουν όλους. Εκείνα γουρλώνουν τα μάτια , κοιτάζοντας πως ένα κουβάρι μαλλί είναι πια ένας δεσμός αγάπης και καλοσύνης. κι αφού κανένα παιδί δεν είναι συνηθισμένο στο να εξωτερικεύει την σκέψη του ή δεν μπορεί πολλές φορές να παρατηρήσει από μόνο του το καλό ή το όμορφο γύρω του, αυτός ο κύκλος του δείχνει τον δρόμο.

Δεν είναι τυχαίο που κουβαλώ πάντα μαζί μου ένα κουβάρι κόκκινο μαλλί. με βοηθάει και μένα να βρίσκω τον δρόμο μου»

Schoolmarius