«Σάρωσε» η εθνική ομάδα της Κύπρου στην 25η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων

«Σάρωσε» η εθνική ομάδα της Κύπρου στην 25η Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων

Τη μεγαλύτερη διάκριση στην ιστορία της πέτυχε η εθνική ομάδα της Κύπρου στην 25η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων, κατακτώντας τέσσερα μετάλλια.

Η ομάδα εξασφάλισε  χρυσό μετάλλιο με τον Αρά Μαχτεσιάν, της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας, αργυρό μετάλλιο με τους Θεοφάνη Ορφανού της Ελληνικής Σχολής Πασκάλ Λεμεσού και Φίλιππο – Άθω Χατζηχριστοφή του Γυμνασίου Πολεμιδιών και χάλκινο μετάλλιο με την Κυριακή Άσσου, του Γυμνάσιου Αποστόλου Παύλου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Παιδείας.

Η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας συγχαίρει τα μέλη της εθνικής ομάδας, Wang Qiyue YiFeng, Άσσου Κυριακή, Γιώρκα Παναγιώτη, Μαχτεσιάν Αρά, Ορφανού Θεοφάνη, Χατζηχριστοφή Φίλιππο – Άθω, που ξεπερνώντας τις δυσκολίες που επέφερε η πανδημία του Covid-19 συμμετείχαν και κατέκτησαν ένα χρυσό, δύο αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλιο.

Το Υπουργείο συγχαίρει και τους εκπαιδευτικούς και μέλη του Δ.Σ. της Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας (ΚΥΜΕ) Δημήτρη Καραντάνο, Θεόκλητο Παραγυίου και Σωτήρη Λοϊζιά για τη συμμετοχή τους, και όλους τους εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν στην προετοιμασία των μαθητών/μαθητριών.

Διαβάστε επίσης:

7 διασκεδαστικά online παιχνίδια για παιδιά αστέρια στη Γλώσσα και την προπαίδεια