«Τα μπαλόνια της ευτυχίας»: Πώς δίδαξε αυτός ο δάσκαλος ότι η ευτυχία είναι ομαδική υποθεση

Μία δύσκολη και πρωτόγνωρη για όλους με ανάγκη για ψυχραιμία, υπομονή και αισιοδοξία.

Εμείς θα προσθέταμε ότι χρειάζεται και συνεργασία: αρχών, ειδικών, επιστημόνων, ιατρών, εκπαιδευτικών, γονέων, επιχειρηματιών και όλων των πολιτών, γιατί – όπως θα διαβάσετε και στην παρακάτω ιστορία με τα μπαλόνια – αν ο καθένας κοιτάζει να βρει μονάχα το δικό του καλό και τη δική του ευτυχία, τότε μένει μόνος και… δυστυχισμένος.

Διαβάστε ακόμη: «Κορωνοϊός: Τι λέω στο παιδί μου;»: Οι ειδικοί του Χαμόγελου του Παιδιού απαντούν σε ένα video

Εμείς μπορούμε να συνεργαστούμε – ακόμα και μέσα από τα σπίτια μας – υπακούοντας στις επιταγές των ειδικών για την προστασία τόσο του εαυτού μας και των αγαπημένων μας όσο και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, στο οποίο ανήκουμε.

«Η ευτυχία είναι σαν τα μπαλόνια»

Ένας δάσκαλος έφερε μπαλόνια στο σχολείο και ζήτησε από τα παιδιά να τα φουσκώσουν όλα και στη συνέχεια να γράψει το κάθε παιδί στο μπαλόνι του, το όνομά του.

Μάζεψαν τα μπαλόνια στο διάδρομο και ο δάσκαλος τα ανακάτεψε από άκρη σε άκρη. Ο δάσκαλος έδωσε τότε 5 λεπτά για να βρει το κάθε παιδί το μπαλόνι που είχε πάνω του το όνομά του.

Τα παιδιά έτρεξαν πάνω κάτω , κοιτάζοντας και ψάχνοντας ξέφρενα, αλλά καθώς έφτασε η ώρα και τα 5 λεπτά πέρασαν – κανένα δεν βρήκε το δικό του μπαλόνι …

Τότε ο δάσκαλος είπε στα παιδιά να πάρουν το μπαλόνι που είχαν πιο κοντά τους και να το δώσουν σε εκείνο το παιδί του οποίου το όνομα ήταν γραμμένο πάνω στο μπαλόνι .Σε λιγότερο από 2 λεπτά το κάθε παιδί είχε το δικό του μπαλόνι.

Τελικά, ο δάσκαλος είπε,

«Το μπαλόνι είναι σαν την ευτυχία. Κανείς δεν θα το βρει εάν ψάχνει μόνο για το δικό του. Αντ ‘αυτού, αν όλοι νοιάζονται και για τους άλλους, θα βρουν το δικό τους πολύ πιο γρήγορα ?»!

Μετάφραση και απόδοση στα ελληνικά: Διαπροσωπικές Σχέσεις

Την ιστορία διαβάσαμε στη σελίδα του Ανδρέα Δημητρίου, Εκπαιδευτικού/Σχολικού Ψυχολόγου.