Δύο Παφίτισσες πρώτες στις Παγκύπριες εξετάσεις! Συγχαρητήρια κορίτσια!

Η μαθήτρια του Α’ Λυκείου Εθνάρχη Μακαρίου του Γ’ στην Πάφο Νικολλέτα Βρυωνίδου  πρώτευσε στο Τμήμα Βιολογίας και η μαθήτρια του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου Γιούλια Γιαννούκου στη σχολή Αγγλικών Σπουδών.

Ο Συντονιστής Λυκειάρχης και Διευθυντής του Α’ Λυκείου Πάφου Ανδρέας Ιωσήφ αποκάλεσε ως «σημαντικό γεγονός την επιτυχία των μαθητών και μαθητριών στις Παγκύπριες εξετάσεις γιατί αποτυπώνει την προσπάθειά τους, την έγνοια των ιδίων, και των οικογενειών τους».

εξαιρετικό κορίτσι

Αναφερόμενος στην μαθήτρια του Α’ Λυκείου Εθνάρχη Μακαρίου του Γ’ στην Πάφο Νικολλέτα Βρυωνίδου, η οποία πρώτευσε στο Τμήμα Βιολογίας  είπε, πως πρόκειται για ένα εξαιρετικό κορίτσι και αναφέρθηκε στο ήθος της και στις επιδόσεις της γενικότερα. Ο κ. Ιωσήφ διευκρίνισε πως «δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός η πρώτευση για τα παιδιά αλλά ταυτόχρονα είναι μια ανταμοιβή για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν».

Πρόσθεσε ότι «αρκετές είναι οι φορές που μεμψιμοιρούμε για τα επίπεδα, τις αποτυχίες και τους χαμηλούς μέσους όρους, ωστόσο υπάρχει και μια σημαντική μερίδα μαθητών, οι οποίοι εργάζονται συνειδητά, διαβάζουν υπεύθυνα και φέρνουν και αποτελέσματα».

Η Νικολέττα Βρυωνίδου που πρώτευσε στο Τμήμα Βιολογίας σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους εξέφρασε την ικανοποίηση και τον ενθουσιασμό της για την επιτυχία της. Το αποτέλεσμα, πρόσθεσε, ήταν μεγάλη τιμή και μεγάλη ικανοποίηση για την ίδια. Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι ανέμενε ότι τα πήγε καλά αλλά δεν περίμενε την πρωτιά. «Ήταν μια έκπληξη», ανέφερε. Η επιτυχία της, είπε η Νικολέττα, οφείλεται στο «συστηματικό πρόγραμμα και διάβασμα με συνέπεια πολλή προσπάθεια και θυσίες». Πρόσθεσε πως θα κρατήσει την θέση της στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και όσον για το μάθημα της βιολογίας είπε πως της αρέσει και την έβαλε πρώτη της επιλογή.

χαρά και μεγάλη συγκίνηση

Ο Ξενοφών Παναγή Διευθυντής του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου Πάφου όπου στο σχολείο του πρώτευσε η Γιούλια Γιαννούκου στη σχολή Αγγλικών Σπουδών, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ εξέφρασε την ικανοποίηση του λέγοντας πως η Γιούλια ήταν μαθήτρια του κλασσικού.  Αισθανόμαστε, είπε, «χαρά και μεγάλη συγκίνηση που για ακόμη μια φορά το σχολείο μας διαπρέπει και οι μαθητές του βρίσκονται ανάμεσα στους πρώτους των πρώτων».

Ο κ. Παναγή είπε πως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός της διάκρισης της Γιούλιας αφού έχουν δημιουργήσει μια παράδοση τα τελευταία χρόνια επιτυχιών στις παγκύπριες εξετάσεις και αυτό αποτελεί αποτέλεσμα της σκληρής και υπεύθυνης δουλειάς που γίνεται στο σχολείο απ΄όλους τους εμπλεκόμενους, μαθητές, γονείς και διεύθυνση.

Τα συγχαρητήρια είναι προς όλους, είπε ο κ. Παναγή, και πρώτα από όλους στην Γιούλια η οποία τους έκανε για ακόμη μια φορά περήφανους και ως σχολείο και ως εκπαιδευτικούς. Η επιτυχία της, σημείωσε, στέλνει το μήνυμα, ότι οι κόποι ανταμείβονται, σημειώνοντας πως τα παιδιά που προσπαθούν όταν έχουν κοντά τους γονείς και εκπαιδευτικούς που μπορούν να τα βοηθήσουν θα φτάσουν σε ένα καλό αποτέλεσμα.

Η Γιούλια Γιαννούκου, η οποία εξασφάλισε πρωτιά στην σχολή Αγγλικών σπουδών, σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως νιώθει περήφανη και χαρούμενη προσθέτοντας πως «έφυγε ένα βάρος από πάνω της».

Όπως είπε, «είχα καλούς καθηγητές που με στήριξαν στην προσπάθεια μου, και με την βοήθεια τους αλλά και με την θέληση μου, πέτυχα». Σε ερώτηση για το πανεπιστήμιο στο οποίο θα φοιτήσει είπε πως θα αποδεχτεί την εισδοχή της στο Πανεπιστήμιο Κύπρου αφού εξ αρχής επιθυμούσε να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Επιθυμία της, ανέφερε είναι να ολοκληρώσει με επιτυχία τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα με στόχο την βελτίωση του ΓεΣΥ από την ΟΣΑΚ: Ο λόγος στους πολίτες!

ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ! Η μεγάλη μέρα έφτασε!

Νέα περίεργη επιδημία χτυπά τις γάτες: Χιλιάδες θάνατοι, από μολυσματικό στέλεχος του κορωνοϊού