Τι κρύβεται μέσα στην φράουλα; Αυτό που βρέθηκε στο μικροσκόπιο δεν το βάζει ο νους μας

Τι κρύβεται μέσα στην φράουλα; Αυτό που βρέθηκε στο μικροσκόπιο δεν το βάζει ο νους μας

Οι όμορφες και κατακόκκινες φράουλες αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα των παιδιών, αλλά και των μεγάλων.

Όσοι λατρεύουν τις φράουλες, μάλλον θα πρέπει να μη δουν ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο Twitter, καθώς όσοι το έχουν δει, ανατριχιάζουν.

Στο βίντεο, φαίνονται τα ζουμερά κόκκινα φρούτα να βρίθουν από μικροσκοπικά πλάσματα σε τεράστιες διαστάσεις.

Τα πλάνα που ακολουθούν, με την τρομακτική μουσική για να δοθεί έμφαση στον τρόμο, δείχνουν έναν επιστήμονα να κόβει ένα κομμάτι φράουλας και να το τοποθετεί κάτω από ένα μικροσκόπιο. Στη συνέχεια, η κάμερα περνάει στην οπτική γωνία του μεγεθυντικού φακού, η οποία δείχνει μικρά πολύχρωμα ζωύφια, να τριγυρνούν στην επιφάνεια.

Όπως αποδεικνύεται, ο αποικιστής της φράουλας είναι στην πραγματικότητα μια φτερωτή δροσόφιλα, μια «μικροσκοπική» μύγα, που εισβάλει στα φρούτα και της αρέσει να γεννά τα αυγά της κάτω από τη φλούδα των φραουλών και άλλων μούρων. Αυτά γίνονται προνύμφες και σέρνονται έξω από το δέρμα.

@oneminmicro Replying to @Tiana Reasons why you should wash garden picked strawberries! #strawberry #microscope #ohdear #slug #ehoh #strawberries ♬ Horror, suspense, weirdness, ghost, UFO – Zassh

Πόσο επικίνδυνα είναι τα πλάσματα που ζουν στις φράουλες

Παρά τα βίντεο μέσα που προκαλούν ανατριχίλα, οι επιστήμονες καθησυχάζουν τους λάτρεις των μούρων ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, σύμφωνα με το Everyday Health.

Πρώτον, «οι προνύμφες είναι ένα πεντηκοστό της ίντσας – δεν είναι καν ορατές με γυμνό μάτι», δήλωσε ο εντομολόγος Don Lewis από την Αϊόβα. Ακόμα και αν μπορούσαμε να τις εντοπίσουμε, είναι απίθανο τα φρούτα του παντοπωλείου να τις φιλοξενούν, καθώς σκοτώνονται από την ψύξη, είπε.

Στην πραγματικότητα, ο μόνος εγγυημένος τρόπος για να δείτε τα πλάσματα είναι να αφήσετε τις φράουλες και τα μούρα σε θερμοκρασία δωματίου για μία έως δύο εβδομάδες – οπότε οι μύγες θα μεγαλώσουν σε περίπου ένα δέκατο έκτο της ίντσας. Αλλά μέχρι τότε, το φρούτο θα είναι ούτως ή άλλως σάπιο και ακατάλληλο για βρώση, σύμφωνα με τον Lewis.

Σύμφωνα με τη New York Post, το πιο σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι είναι επιβλαβές να τρώτε αυτούς τους καρπούς, οι οποίοι είναι αναπόσπαστο μέρος της κατανάλωσης τροφίμων που καλλιεργούνται σε ένα χωράφι.

Ως εκ τούτου, οι ειδικοί συμβουλεύουν να μη δώσετε στις φράουλες τη θεραπεία με αλατόνερο – μια μέθοδος ανίχνευσης παρασίτων που χρησιμοποιείται συνήθως από τους εμπορικούς καλλιεργητές φρούτων – καθώς αυτό πιθανότατα θα κάνει τα μούρα να έχουν απροσμέτρητα χειρότερη γεύση από μερικά έντομα. Τα ζωύφια δεν είναι ο μόνος πανταχού παρών λαθρεπιβάτης τροφίμων.

Διαβάστε επίσης:

Εξετάσεις Τετραμήνου: Τραγικά τα αποτελέσματα στους τελειόφοιτους λένε οι γονείς – Έρχεται νέα πρόταση

Στην Κύπρο πρίγκιπας Αλβέρτος, Αργυρός και Βίσση για καλό σκοπό – Ο πιτσιρίκος που έκλεψε την παράσταση

«Όχι μόνο παντρεύομαι τη μαμά σου, αλλά δέχομαι κι εσένα σαν κόρη μου»: Το βίντεο που θα σας κάνει να δακρύσετε