Τι έμαθα όταν έπεσε καυτό νερό στο στήθος του γιου μου: Η ανάρτηση της μαμάς που πρέπει όλοι να διαβάσουμε!

Τι έμαθα όταν έπεσε καυτό νερό στο στήθος του γιου μου: Η ανάρτηση της μαμάς που πρέπει όλοι να διαβάσουμε!

Την περιπέτεια του μικρού γιου της Άρλο μοιράστηκε μέσω μιας δημόσιας ανάρτησης μια μαμά από το Χάρλεμ των ΗΠΑ, προκειμένου να βοηθήσει άλλους γονείς που μπορεί να βρεθούν στην ίδια θέση. Ο Άρλο είχε ένα ατύχημα, έπεσε πάνω του καυτό νερό. Και η μαμά θέλησε με την ανάρτηση αυτή να θυμίσει σε όλους τι πρέπει να κάνουμε αν τυχόν βρεθούμε στην ίδια θέση.

Δροσερό τρεχούμενο νερό -ΟΧΙ ΠΑΓΟ

“Το στήθος του γιου μας Άρλο κάηκε χθες βράδυ, όταν ένα φλυτζάνι με καυτό τσάι έπεσε πάνω του. Όχι, δεν δίνουμε στο παιδί μας καυτό νερό και του ευχόμαστε καλή τύχη -πριν προλάβετε να πέσετε να με φάτε. Ήταν ατύχημα. Από αυτά που συμβαίνουν καμία φορά μέσα στο σπίτι. Ωστόσο, έμαθα κάτι πολύ σημαντικό από αυτό που μπορεί κάποια μέρα να σας βοηθήσει, γι’αυτό το μοιράζομαι.

Ο καλύτερος τρόπος, λοιπόν, να αντιμετωπίσεις ένα τέτοιο έγκαυμα είναι με τρεχούμενο, δροσερό νερό στην περιοχή για 20-30 λεπτά. ΟΧΙ ΜΕ ΠΑΓΟ. Ο πάγος στην πραγματικότητα απομονώνει το κάψιμο και του επιτρέπει να συνεχίζει να καίει το δέρμα από μέσα. Ο γιατρός στο νοσοκομείο μας είπε, ότι αν δεν είχαμε ρίξει τρεχούμενο δροσερό νερό για 20 λεπτά στο έγκαυμα, αυτό θα ήταν πολύ χειρότερο.

Η όλη κατάσταση δεν ήταν ούτε εύκολη ούτε ευχάριστη και χρειάστηκαν όλες οι δυνάμεις μας για να τον πείσουμε να παραμείνει κάτω από του ντους για τόση ώρα. Ούρλιαζε και κρύωνε και πονούσε και φοβόταν. Μας ρωτούσε διαρκώς πότε θα τελειώσει αυτό και φώναζε πόσο πονάει.

Τελικά, όμως, είναι εντάξει. Θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα. Καθώς αποκοιμόταν στην αγκαλιά μου το ίδιο βράδυ, μου έλεγε: “Ήταν ό,τι πιο δύσκολο έχω περάσει ποτέ”. Του είπα πόσο υπερήφανη είμαι για την γενναιότητά του, όμως μέσα μου έλεγα, ότι μερικές φορές χρειάζεται να περνάμε από τέτοιες περιπέτειες για να συνειδητοποιούμε πως υπάρχουν και πολύ χειρότερα. Και να εκτιμάμε τους ανθρώπους γύρω μας που μας δίνουν τις πιο σωστές συμβουλές!

Τρεχούμενο δροσερό νερό, λοιπόν! Εκεί θέλω να καταλήξω!”

Δείτε την ανάρτηση της μαμάς:

Διαβάστε ακόμα:

Αλμυρό στρούντελ με λαχανικά και τυριά: Μία συνταγή που θα λατρέψουν τα παιδιά

Θρήνος και «γιατί» για τον μικρό Μιλτιάδη – Σοκάρει η αποκάλυψη για την παιδοκόμο

Self test: Πότε αρχίζει η δωρεάν διάθεση της 2ης συσκευασίας;