Απίστευτο: 4χρονη έπαθε έγκαυμα στη γλώσσα αφότου έφαγε… καραμέλες! (εικόνα)

Με ένα τεράστιο έγκαυμα στη γλώσσα άφησαν οι καραμέλες του αδελφού της μία 4χρονη, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ κατανάλωσε… δέκα στην καθισιά της.

Η μικρή από την Αυστραλία βρήκε ευκαιρία να κάνει έφοδο στο ντουλάπι, ενώ η μαμά της εργαζόταν και να φάει τις καραμέλες που όπως ανέγραφε και πάνω στο σακουλάκι ήταν αρκετά καυτερές.

Με το που τις κατανάλωσε άρχισαν να της κατακαίνε το στόμα και η μικρή έτρεξε κλαίγοντας στη μαμά της που βρισκόταν στον πάνω όροφο.

Η μητέρα μοιράστηκε εικόνες από την γλώσσα της κόρης της που κατέληξε με ένα μεγάλο έγκαυμα σαν τρύπα, θέλοντας να προειδοποιήσει και άλλους γονείς να είναι προσεκτικοί.

Οι οδοντίατροι έχουν προειδοποιήσει για τις συγκεκριμένες καραμέλες είναι εξαιρετικά όξινες και μπορεί να καταστούν επικίνδυνες για τα μικρά παιδιά.

Οι εν λόγω καραμέλες που πωλούνται σε ΗΠΑ και Αυστραλία φέρουν προειδοποίηση στη συσκευασία, ότι δεν θα πρέπει να καταναλώνονται από πολύ μικρά παιδιά, κάτω των 4 ετών, καθότι μπορεί να προκληθούν διάφορες τέτοιες παρενέργειες. Περιέχουν συγκεκριμένα ασκορβικό, κιτρικό, γαλακτικό και μηλικό οξύ.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, τα όξινα σε αυτό το επίπεδο που έχουν οι συγκεκριμένες καραμέλες μπορεί να προκαλέσουν χημικά εγκαύματα στα μάγουλα (σσ. στο εσωτερικό) και τη γλώσσα, καθώς και βλάβες στα δόντια.

Πάντως γενικότερα, καλό θα είναι να διαβάζετε τις ετικέτες στις καραμέλες που αγοράζετε στα παιδιά σας, για να μην έχετε αντίστοιχες περιπέτειες.

Διαβάστε επίσης:

«Νέος Μπαμπάς»: Η Disney εγκαινιάζει την εορταστική περίοδο με ένα εκπληκτικό animation

Γέννησε διασωληνωμένη και κατάφερε να ζήσει για να δει το μωρό της

«Να μην είστε σιαμαίοι» και άλλες 4 μεγάλες αλήθειες που έμαθα μετά από 20 χρόνια γάμου