Τάρτα με φράουλες: Η πιο εύκολη συνταγή με το αγαπημένο φρούτο της Άνοιξης

Τα αγαπημένα μας επιδόρπια για τα μεγάλα οικογενειακά γεύματα μπορούν να ετοιμαστούν μέσα σε λίγα λεπτά, δεν απαιτούν δυσεύρετα συστατικά και έχουν εντυπωσιακή εμφάνιση.

Κάπως έτσι είναι και η τάρτα φράουλας που θα σας δείξουμε σήμερα.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι φράουλες,  το κατ’ εξοχήν φρούτο της Άνοιξης, ένα φύλλο κατεψυγμένης ζύμης, κρέμα γάλακτος και ζάχαρη για να ετοιμάσετε το πιο νόστιμο γλυκό.

Τι θα χρειαστείτε
  • 1 φύλλο κατεψυγμένης ζύμης
  • 1 1/2 φλιτζάνι φράουλες, σε κομμάτια
  • 2 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • βούτυρο για να αλείψετε το ταψί
  • ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα ταψί που έχετε αλείψει με βούτυρο. Απλώστε προσεκτικά τις φράουλες πάνω στη ζύμη, αφήνοντας μερικά εκατοστά κενό στις άκρες. Πασπαλίστε με 1 κουταλάκι του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη.

Ψήστε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι οι φράουλες να αρχίσουν να ξεφλουδίζουν. Όσο η τάρτα ψήνεται, χτυπήστε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και το δεύτερο κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.

Ανακατέψτε μέχρι η σαντιγί να ομογενοποιηθεί. Βγάλτε την τάρτα από τον φούρνο και γαρνίρετε με την άχνη όσο είναι ακόμα ζεστή.