Αυτήν την εποχή η φράουλα είναι στα καλύτερά της! Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, νόστιμη αλλά και μυρωδάτη.
Ποιο παιδί δεν την αγαπά την γλυκιά φραουλίτσα με το υπέροχο άρωμα και χρώμα.
Εμείς βρήκαμε μία πολύ ωραία συνταγή για κέικ φράουλας, ιδανικό για το πρωινό, απογευματινό, αλλά και για εσάς στη δουλειά σας.
Κέικ φράουλας
Τι θα χρειαστείτε
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 160 γρ. ελαιόλαδο
- 180 γρ. φράουλες καθαρισμένες και πολτοποιημένες
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 60 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
- 170 γρ. ζάχαρη άχνη & λίγη ακόμα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή ή μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.
Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45-50 λεπτά.
Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος της φόρμας. Για να είμαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί το κέικ, το τρυπάμε με ένα μαχαίρι· αν αυτό βγαίνει λερωμένο με υπολείμματα νωπής ζύμης, ψήνουμε λίγο ακόμα και ξαναδοκιμάζουμε. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Διαβάστε επίσης:
Μητέρα έπνιξε τους δύο γιους της, αποφυλακίζεται και θέλει μια νέα αρχή
Έκτακτο: Δεν λέει να φτιάξει ο καιρός – Νέα ψυχρή εισβολή με χιόνια από Δευτέρα
Η Ραφαέλα έπεσε στη μέση του δρόμου και ξεσπά: «Όμορφο» πράμα να είσαι ανάπηρος στην Κύπρο