Τα οφέλη του να τρώνε τα παιδιά μας… χώμα: Η παιδίατρος εξηγεί και συμβουλεύει

Τα οφέλη του να τρώνε τα παιδιά μας... χώμα: Η παιδίατρος εξηγεί και συμβουλεύει

Η ολιστική Παιδίατρος Dr. Σουζάννα Kemper-Μαργαρίτη σε μία από τις τελευταίες αναρτήσεις της επιδιώκει να δώσει έμφαση στο γεγονός, ότι η αποστειρωμένη εποχή στην οποία ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας μπορεί να εγκυμονεί και κινδύνους για την υγεία τους. Μας παραπέμπει, λοιπόν, στον τρόπο που μεγαλώσαμε εμείς, πολύ πιο κοντά στη φύση, ακόμα και… τρώγοντας χώμα! Διαβάστε τι αναφέρει η ίδια:

Πριν τα ψυγεία, τρώγαμε απ’ευθείας από τον κήπο. Επίσης ο κόσμος συντηρούσε πατάτες και καρότα θάβοντάς τα στο χώμα ή σε άμμο. Σήμερα τρώμε χιλιοπλυμένες, καθαρισμένες και αποστειρωμένες τροφές και στερούμαστε έστω και μικρές ποσότητες μικροοργανισμών του εδάφους.

ΠΡΟΛΗΨΗ ΧΡΟΝΙΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ

Οι μικροοργανισμοί του εδάφους βοηθούν το σώμα μας να χρησιμοποιεί βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, σκοτώνουν παράσιτα και παθογόνα και διώχνουν τοξίνες από το σώμα μας. Βοηθούν στην πρόληψη των αλλεργιών, των χρόνιων εντερικών προβλημάτων, του άσθματος και αυτοάνοσων παθήσεων.

ΟΠΟΤΕ, ΜΗΝ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΝΕΤΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ!

Ειδικά αν είναι από τον κήπο σας, μπορείτε απλά να ξεπλένετε π.χ. καρότα και πατάτες. Συχνα δεν θέλουν ούτε καθάρισμα! Έτσι λαμβάνετε μέχρι 500mg (μισό γραμμάριο) χώμα ανά μερίδα.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΞΥΠΟΛΥΤΑ

500mg χώματος τη μέρα καταναλώνει κατά μέσο όρο ένα παιδί που παίζει έξω. Ίσως δεν φαίνεται πολύ, αλλά το λίγο αυτό χώμα μάλλον περιέχει περισσότερους ωφέλιμους μικροοργανισμούς από τον ανθρώπινο πληθυσμό της Γης!

ΤΡΩΤΕ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ (ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΚΕΦΙΡ, ΤΟΥΡΣΙΑ)

Ένας από τους λόγους που τόσοι άνθρωποι έχουν δυσανεξία στη λακτόζη (ή αλλεργία στο γάλα) είναι πως η παστερίωση σκοτώνει όλα τα ωφέλιμα προβιοτικά και ένζυμα.

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ

Τα ζώα παίζουν στο χώμα και φέρνουν διάφορα μικρόβια στο σπίτι, εκ των οποίων το παιδί μας θα εισπνεύσει μερικά. Αυτό βοηθά στη βελτίωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση των αλλεργιών στα παιδιά.

ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Μάλλον έχετε προσέξει πως οι πληγές «ψήνονται» γρήγορα στη θάλασσα. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο αλατόνερο, αλλά και τα ωφέλιμα μικρόβια και οι βακτηριοφάγοι στη θάλασσα έχουν θεραπευτική αξία.

Διαβάστε ακόμα:

Η κόρη του Νικόλα Εγγλέζου στο πλευρό του μπαμπά της κατά την πρόκριση στο Europa League! (φωτο)

10 πράγματα που θα σου έλεγε ο σκύλος σου (αν μπορούσε)

Μητέρα καταγγέλλει: Στην «τυχερή σακούλα» αντί για παιχνίδια είχε… κάρτες πορνό!