Στραπατσάδα με ζυμαρικά: Μία εύκολη, καλοκαιρινή συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια

Στραπατσάδα με ζυμαρικά: Μία εύκολη, καλοκαιρινή συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια

Η στραπατσάδα ή καγιανάς είναι το απόλυτο φαγητό του καλοκαιριού. Εύκολο, γρήγορο και τώρα το καλοκαίρι που οι ντομάτες είναι στην καλύτερή τους, η γεύση του απογειώνεται. Συν ό,τι παραπέμπει και στα χρώματα του ήλιου.

Σήμερα σας προτείνουμε μία φοβερή συνταγή για καγιανά με ζυμαρικά που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια.

Δεν θα χρειαστείτε ούτε μία ώρα για να το φτιάξετε!

Τι θα χρειαστείτε

  • 300 γρ. πλεξούδες βρασμένες ή ό,τι ζυμαρικό θέλετε
  • 800 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες στο
    ρεντέ
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ντοματοπολτό
  • 1½ κ.γ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 100 γρ. κατσικίσια φέτα για το σερβίρισμα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι

Εκτέλεση

Σε ευρύχωρο τηγάνι βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες και αλατίζουμε· βράζουμε μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους.  Κατόπιν προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε τα αυγά, μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η στραπατσάδα και αποσύρουμε. Σερβίρουμε τις πλεξούδες με τη «σάλτσα» στραπατσάδα και τριμμένο τυρί.

Διαβάστε επίσης:

Πανομοιότυπες δίδυμες γέννησαν την ίδια μέρα, στο ίδιο νοσοκομείο δύο αγοράκια!

8 animation ταινίες… βγαλμένες από τη θάλασσα για να τις δείτε το καλοκαίρι με τα παιδιά

Άντρεα Κυριάκου: Δείτε τα μαγιό που επέλεξε για τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης