Donut πλεξούδα: Εύκολα και φανταστικά!

Εύκολα, απίστευτα νόστιμα αφράτα και τέλεια να τα φτιάξετε και να τα απολαύσετε με τα παιδιά!

Υλικά

• 3 κούπες αλεύρι
• 2 κουταλιές βούτυρο
• 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι γάλα
• 1 αυγό
• 1⁄2 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση

1. Βάλτε τη μαγιά σε ένα μπολ, ρίξτε λίγο χλιαρό νερό για να την αραιώσετε, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Φτιάξτε τη ζύμη, ιδανικά μίξερ, αν την κάνετε με το χέρι, κουράγιο!

2. Προσθέστε το γάλα, στη συνέχεια τις 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, το αυγό και το αλάτι. Δουλέψτε τη ζύμη 3 λεπτά τουλάχιστον ή όσο χρειαστεί για να γίνει λεία. Στη συνέχεια, προσθέστε το βούτυρο λιωμένο και η ζύμη θα γίνει γυαλιστερή.

3. Πλάστε την σε μια μπάλα, τυλίξτε την με μεμβράνη και αφήστε την να φουσκώσει για μια ώρα.

4. Μόλις η ζύμη θα διπλασιαστεί σε όγκο, κάντε κομμάτια ίδιου μεγέθους, σχηματίστε μπάλες και δώστε το σχήμα που θέλετε (δοκιμάστε την πλεξούδα)!

5. Βάλτε τα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αφήστε τα να φουσκώσουν για 30 λεπτά τουλάχιστον. Μόλις πάρουν όγκο, είναι έτοιμα να τηγανιστούν.

6. Τηγανίστε τα από κάθε πλευρά για 3 λεπτά, στραγγίστε τα και κυλήστε τα σε μείγμα ζάχαρης κανέλας (3 κουταλιές της σούπας και ½ κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη) ή καλύψτε τα με γλάσο.

Credit: Ts’Art Fy

Διαβάστε επίσης:

Paradox Museum Limassol: Η τέλεια διαφορετική πρόταση για όλη την οικογένεια

18th Cyprus Rialto World Music Festival: 14-30 Ιούλη με ελεύθερη είσοδο

10 παιδότοποι και 11 πάρκα για παιχνίδι και διασκέδαση στη Λεμεσό!