Το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει επισήμως και τι πιο δροσερό για τις υψηλές θερμοκρασίες από ένα παγωτό. Ειδικά τα παιδιά τρελαίνονται με τα παγωτά και δεν χάνουν ευκαιρία να φάνε πάνω από ένα…
Έτσι, λοιπόν, για να είστε σίγουροι τι υλικά περιέχουν τα παγωτά που καταναλώνουν τα παιδιά, βρήκαμε μία υπέροχη και πολύ εύκολη συνταγή για σαντουιτσάκια με παγωτό μπανάνα! παγωτό.
Τι θα χρεαστείτε
Για το μπισκότο
- 200 γραμμάρια φυστικοβούτυρο
- 175 γραμ. καστανή ζάχαρη
- 75 γραμ. μαύρη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια
- 1 μεγάλο αυγό
Για το παγωτό
- 3 μπανάνες καθαρισμένες, κομμένες και παγωμένες
- 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλάκι του γλυκού άρωμα βανίλιας
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (ή 160 με αέρα) και στρώστε δύο ταψιά με λαδόκολλα. Βάλτε σε ένα μπολ το φυστικοβούτυρο, τη ζάχαρη, 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε καλά. Σπάστε το αυγό και ανακατέψετε ξανά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Πάρτε κομμάτια της ζύμης περίπου στο μέγεθος από ένα τοματίνι, πλάστε το στο σχήμα που θέλετε (στρογγυλό κατά προτίμηση) και τοποθετήστε τα με απόσταση στις λαδόκολλες. Πιέστε τα ελαφρά από πάνω με την πλάτη ενός πηρουνιού. Ψήστε τα για περίπου 12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν στις άκρες. Αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά. ( τα μπισκότα μπορούν να μείνουν στην κατάψυξη για δύο μήνες).
Στο μεταξύ, τοποθετήστε τις μπανάνες, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια σε ένα μίξερ και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί μία παχύρρευστη κρέμα. Πάρτε μία μπάλα παγωτό με ένα ειδικό κουτάλι και τοποθετήστε τη ανάμεσα σε δύο μπισκότα κι έτσι έτοιμο του σαντουιτσάκι. Σερβίρετε αμέσως!