Στις σχολικές βιβλιοθήκες «Οι ερωτήσεις που θα αλλάξουν τον κόσμο» του δασκάλου Αντώνη Ζαρίντα

Στις βιβλιοθήκες των σχολείων μπαίνει και επισήμως το βιβλίο του δασκάλου και συγγραφέα, Αντώνη Ζαρίντα, με τίτλο «Οι ερωτήσεις που θα αλλάξουν τον κόσμο τον κόσμο».

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ.Ζαρίντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Υπουργείο Παιδείας έδωσε την έγκριση για να ταξιδέψει το βιβλίο στις βιβλιοθήκες των σχολείων της Κύπρου και να μπορούν να το διαβάσουν όλα τα παιδιά.

Το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, διηγείται την ιστορία των ανθρώπων της Κοσμόπολης που είναι πολύ ανήσυχοι. Η πόλη τους κινδυνεύει να βυθιστεί! Όχι από τις πολλές βροχές ή τους σεισμούς, αλλά από τις πολλές πληροφορίες!

Για να σωθούν, αποφασίζουν να ρίχνουν στον ωκεανό όσες πληροφορίες δεν χωράνε στην πόλη. Όμως, πώς θα τις διαλέγουν; Στην τύχη; Υπάρχει τρόπος να κρατούν τις χρήσιμες και να ξεφορτώνονται τις υπόλοιπες; Την απάντηση έχει ένας σοφός παππούλης στην άλλη άκρη της Γης.

Η μικρή Μαριάνθη ξεκινάει το ταξίδι της για να τον βρει και να της αποκαλύψει το μυστικό: πώς να «φιλτράρουν» τις πληροφορίες. Μια διασκεδαστική ιστορία για την αξία της παιδείας και της κριτικής σκέψης στον κόσμο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο Αντώνης Ζαρίντας έχει στο συγγραφικό ενεργητικό του και το βιβλίο «Η μέρα που τελείωσε το παγωτό», το οποίο θίγει με ευφάνταστο τρόπο το ζήτημα των ψευδών ειδήσεων (fake news) και τις συνέπειες της παραπληροφόρησης.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Αντώνης Ζαρίντας γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στη Λάρνακα. Σπούδασε Παιδαγωγικά κι ακολούθως Ψυχολογία και Διαπολιτισμικότητα καθώς και Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία.

Λατρεύει να κάνει μάθημα με τα παιδιά, να ταξιδεύει με κλασική μουσική, να πετάει μπαλόνια και να φτιάχνει μπουρμπουλήθρες – γιγαντιαίες, όμως! Πολλές φορές τα κάνει όλα μαζί και το απολαμβάνει με την ψυχή του.

Λίγο παραπάνω, όμως, λατρεύει να διαβάζει και να γράφει. Πιστεύει ότι το βιβλίο, ειδικά το παιδικό, είναι το ασφαλέστερο καταφύγιο από την ταραχή του κόσμου.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ειρηνικός είναι πολύ… κουλ: Αυτά είναι τα 5 πιο παράξενα πλάσματα που ζουν στον βυθό του (εικόνες)

Το Νοσοκομείο Πάφου απέκτησε υπερσύγχρονο εξοπλισμό για βρογχοσκοπήσεις

Η κόρη του Τομ Κρουζ και της Κέιτι Χολμς μεγάλωσε πολύ κι είναι έτοιμη για μιούζικαλ (εικόνες)