Αυτή η Βιβλιοθήκη έλυσε τα χέρια στους εργαζόμενους γονείς με τον πιο τέλειο τρόπο (εικόνες)

Αυτή η Βιβλιοθήκη έλυσε τα χέρια στους εργαζόμενους γονείς με τον πιο τέλειο τρόπο (εικόνα)

Όταν ο Ali Faruk τράβηξε μία φωτογραφία από ένα γραφείο για εργαζόμενους γονείς στην βιβλιοθήκη Fairfield της κομητείας Henrico της Βιρτζίνια και την ανέβασε στο Twitter θα έλεγε κανείς, ότι δεν το σκέφτηκε πολύ.

«Μία νέα δημοτική βιβλιοθήκη στην περιοχή μου έχει αυτά τα γραφεία για γονείς με μωρά. Μπορεί να είναι συνηθισμένα σε άλλα σημεία, ωστόσο, εγώ δεν έχω δει πάλι κάτι τέτοιο», έγραψε στη λεζάντα του.

Αυτό το ξεχωριστό γραφείο έχει μία έξτρα παροχή που μοιάζει με κούνια με βινύλ μαξιλαράκι, καθρέφτες και τρύπες για να μπορούν να κάθονται τα παιδιά και να παίζουν peek-a-boo ή να χαλαρώνουν ενώ η μαμά ή ο μπαμπάς δουλεύουν.

Όντας και ο ίδιος εργαζόμενος μπαμπάς, είχε πάει ένα Σάββατο στη Βιβλιοθήκη μαζί με τα παιδιά του 5 και 7 ετών. Όταν είδε κάποια likes στη φωτογραφία που ανήρτησε, του άρεσε.  Μία ώρα αργότερα, είδε 1.000, μετά 15.000 likes, μέχρι που έφτασε τα 240.000 και η φωτογραφία έγινε κυριολεκτικά viral, γεγονός που έγινε θέμα στο Newsweek και τον Independend, καθώς και στις μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες (Washington Post, New York Times) , ως μία παροχή που λύνει κυριολεκτικά τα χέρια των εργαζόμενων γονέων. 

Αυτά τα γραφεία – σταθμοί στους χώρους της βιβλιοθήκης έχουν χώρο για υπολογιστή και έκαναν το ντεμπούτο τους το 2019, ενώ και στα χρόνια της πανδημίας λειτούργησε βοηθητικά για τους γονείς που συνέχιζαν να εργάζονται εξ αποστάσεως.

Υπάρχουν τέσσερις τέτοιοι θαλαμίσκοι στον δεύτερο όροφο της Βιβλιοθήκης, στον χώρο για τα παιδιά.

«Η διευθύντρια της βιβλιοθήκης μας είχε δει από κοντά αυτό το ζήτημα: γονείς ή φροντιστές μικρών παιδιών έδιναν μάχη για να χρησιμοποιήσουν έναν υπολογιστή της βιβλιοθήκης. Είχε δει μία μαμά να προσπαθεί να ισορροπήσει το παιδί της στο ένα πόδι, ενώ προσπαθούσε να συμπληρώσει μία αίτηση ή να στείλει e-mail και δυσκολευόταν να τα καταφέρει», ανέφερε εκπρόσωπος της βιβλιοθήκης.

Έτσι μία σχεδιάστρια της έδωσε την ιδέα για αυτή τη λύση, η οποία υλοποιήθηκε με επιτυχία.

Φτιαγμένα από ξύλο και πολύχρωμες λεπτομέρειες αυτοί οι θαλαμίσκοι που έχουν προσαρτημένο και ένα γραφείο έχουν δώσει μαγική λύση για τους γονείς και για τα μικροσκοπικά τους πλασματάκια. Προσφέρουν, παράλληλα, ιδιωτικότητα, ενώ τα παιδιά είναι πολύ κοντά στους γονείς.

Μία εξαιρετική ιδέα και για τις δικές μας βιβλιοθήκες! Γιατί όχι;

Διαβάστε επίσης:

«Κανένα παιδί δεν γεννήθηκε για να μισεί τον γονιό του»: Ένα κείμενο που αξίζει να διαβάσουμε όλοι

Ειδική εκπαίδευση με ενσυναίσθηση, βελτίωση υπηρεσιών και αξιολόγησης ζητούν οι οργανωμένοι γονείς

Το Νοσοκομείο Πάφου απέκτησε υπερσύγχρονο εξοπλισμό για βρογχοσκοπήσεις