Στην Ελλάδα κυπριακή αποστολή, να συνδράμει στις πυρκαγιές

Μετά από απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, αποστέλλεται μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βοήθεια προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Η βοήθεια αποτελείται από δύο αεροπλάνα τύπου Air Tractor του Τμήματος Δασών, με τέσσερα άτομα πλήρωμα και επτά άτομα υποστηρικτικό προσωπικό εδάφους.

φτανει σήμερα

H αποστολή αναχώρησε σήμερα στις 8:00 π.μ. από το αεροδρόμιο Πάφου με προορισμό το αεροδρόμιο Τατοΐου, όπου θα τύχει ενημέρωσης και θα λάβει τις λεπτομέρειες για την αποστολή της. Το πρόγραμμα πτήσεων περιλαμβάνει σταθμό στο αεροδρόμιο Ρόδου για ανεφοδιασμό, με εκτιμώμενη ώρα άφιξης στο Τατόϊ γύρω στη 1:00 μ.μ.

Η μονάδα πτητικών μέσων του Τμήματος Δασών έχει ενταχθεί από τα μέσα Ιουνίου του 2023 στο rescEU. Το rescEU έχει δημιουργηθεί στα πλαίσια του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, με στόχο τη δημιουργία πρόσθετων μονάδων για ανταπόκριση, με συγχρηματοδότηση από την ΕΕ. Υπηρεσία επαφής του μηχανισμού στην Κύπρο είναι η Πολιτική Άμυνα.

Η Κυπριακή Δημοκρατία διαχρονικά ανταποκρίνεται για παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα είτε αξιοποιώντας πρόνοιες διακρατικών συμφωνιών είτε μέσα στα πλαίσια του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή! επικίνδυνα είδη θαλάσσης

Σημάδια διατροφικών διαταραχών σε παιδιά και εφήβους: Πότε πρέπει να επέμβουμε

Σωτήρια κίνηση, αν το παιδί πιει νερό στη θάλασσα και χάσει τις αισθήσεις του