Προσοχή! επικίνδυνα είδη θαλάσσης

Συνολικά 23 φουσκωτά και άλλα είδη θαλάσσης/νερού τα οποία παρουσίαζαν κινδύνους, εντόπισε σε σχετική εκστρατεία ελέγχου που πραγματοποίησε, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία απόσυρσης των εν λόγω προϊόντων από την αγορά, ενώ υπήρξαν ακόμη 8 περιπτώσεις για τις οποίες έγιναν συστάσεις προς τους οικονομικούς φορείς για λήψη διορθωτικών μέτρων.

Εκστρατεία ελέγχου

Όπως αναφέρεται, η εκστρατεία η οποία πραγματοποιήθηκε 12-23 Ιουνίου 2023, κάλυψε παγκύπρια 132 υποστατικά πώλησης, στα οποία πραγματοποιήθηκαν επιτόπιοι έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό και απόσυρση επικίνδυνων φουσκωτών και άλλων ειδών θαλάσσης/νερού, καθώς και την ενημέρωση των οικονομικών φορέων.

Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ελέγχους στα υποστατικά πώλησης φουσκωτών και άλλων ειδών θαλάσσης/νερού στο πλαίσιο των καθημερινών επιθεωρήσεων που πραγματοποιεί και θα ενημερώνει τους καταναλωτές για τα προϊόντα που εμπεριέχουν κινδύνους και αποσύρονται από την αγορά.

Τέλος, σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας είναι διαθέσιμη ενημέρωση για τα «Φουσκωτά και άλλα είδη θαλάσσης/νερού», καθώς και το ενημερωτικό έντυπο με τίτλο «Φουσκωτές πισίνες – Συμβουλές για ασφαλή χρήση» το οποίο περιέχει αναλυτικές πληροφορίες για την ασφάλεια των φουσκωτών πισίνων.

Γραμμή Καταναλωτή: 1429

Διαβάστε επίσης:

Σημάδια διατροφικών διαταραχών σε παιδιά και εφήβους: Πότε πρέπει να επέμβουμε

Σωτήρια κίνηση, αν το παιδί πιει νερό στη θάλασσα και χάσει τις αισθήσεις του

Συνθετική ωκυτοκίνη: Γνωρίζουμε τι συμβαίνει στην πρόκληση τοκετού;