Σούπα μοσχαράκι με λαχανικά: Ένα θρεπτικό και νόστιμο φαγητό για τα παιδιά

Ένα από τα ωραιότερα φαγητά του χειμώνα είναι το βραστό μοσχαράκι σούπα με λαχανικά.  Είναι θρεπτικό, δυναμωτικό και πάρα πολύ νόστιμο, ιδανικό για τα παιδιά.

Εμείς βρήκαμε μία απλή και νόστιμη συνταγή που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια.

Τι θα χρειαστείτε
  • 800 γραµ. μοσχάρι (ποντίκι)
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 πράσο
  • 1 γλυκοπατάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 1 φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2-3 κλωνάρια σέλινο (με τα φύλλα του)
  • χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση

Όλα τα λαχανικά για τη σούπα να είναι πλυμένα και κομμένα σε μικρές μπουκιές. Το μοσχάρι επίσης να είναι κομμένο σε μικρές μπουκιές.

Βάζουμε το μοσχάρι σε βαθιά κατσαρόλα με 2 λίτρα κρύο νερό. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και χαμηλώνουμε σε μεσαία φωτιά. Ξαφρίζουμε το κρέας κάθε φορά που σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια του.

Βράζουμε για περίπου 50′ με 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να είναι σχεδόν έτοιμο.

Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα κλωνάρια σέλινου (κρατάμε τα φύλλα σέλινου και το ελαιόλαδο για το τέλος). Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30′ μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά και το κρέας. Λίγο πριν το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα σέλινου και το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τη σούπα μοσχάρι σε βαθιά πιάτα.

Διαβάστε επίσης:

Aρπαγή ανήλικου στην Πάφο: Το πρόσωπο του οικογενειακού περιβάλλοντος που διερευνά η Αστυνομία

«Τα παιδιά εξωσωματικής δεν έχουν χειρότερη καρδιομεταβολική υγεία» διαβεβαιώνουν οι ειδικοί

Τραγωδία στη Γαλλία: Επτά παιδιά και η μαμά τους κάηκαν ζωντανοί στο σπίτι τους