Σήμερα φτιάχνουμε λαχταριστή ομελέτα με ντομάτα και σάλτσα… πέστο!

ομελέτα

Αν δεν έχετε ακόμα αποφασίσει τι να μαγειρέψετε και ψάχνετε κάτι εύκολο, γρήγορο και κυρίως νόστιμο, τότε είστε στο σωστό άρθρο.

Οι ομελέτες αποτελούν την καταλληλότερη λύση για τις ημέρες που δεν ξέρουμε τι φαγητό να φτιάξουμε. Εκτός από εύκολες στην παρασκευή είναι και πολύ νόστιμες, ενώ γίνονται εύκολα με ό,τι κι αν έχετε στο ψυγείο.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μια ιδιαίτερη συνταγή για ομελέτα στην οποία κανείς δεν θα μπορεί να αντισταθεί…

Υλικά:

1 κουταλιά λάδι

4 αυγά

Μια χούφτα τοματάκια τσέρι, κομμένα στη μέση

2 με 3 κουταλιές σάλτσα πέστο

Αλάτι

Πιπέρι

Για τη σάλτσα πέστο:

1 ματσάκι βασιλικό

2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι

2 σκελίδες σκὀρδο καθαρισμένες απὀ την πράσινη φύτρα

3 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

3-6 κουταλιές ελαιόλαδο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση: Ζεστάνετε μισή κουταλιά λάδι σε ένα τηγάνι. Όταν είναι έτοιμο προσθέστε τις τομάτες και αλατίστε τις. Αφήστε τις να μαλακώσουν για περίπου 12 με 15 λεπτά, γυρίζοντάς τες και από τις δύο πλευρές. Θα είναι έτοιμες όταν θα έχουν σχεδόν στεγνώσει ή καραμελώσει. Αφήστε τις σε ένα μπολ.

Χαμηλώστε την ένταση της φωτιάς και αφήστε το τηγάνι να κρυώσει. Προσθέστε την υπόλοιπη κουταλιά με το λάδι στο τηγάνι. Σε ένα μπολ χτυπήστε καλά τα αυγά με λίγοι αλάτι και πιπέρι και ρίξτε τα στο τηγάνι, κινώντας το κυκλικά για να μοιραστούν ομοιόμορφα σε όλο το σκεύος. Αφήστε τα να μαγειρευτούν για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να «σταθούν».

Όταν η ομελέτα αρχίσει να «στέκεται» σηκώστε απαλά τις άκρες της με μία σπάτουλα και γείρετε το τηγάνι προς την μία πλευρά ώστε να μαγειρευτούν καλά όλα τα αυγά. Σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε την ομελέτα να βράσει, χαμηλώνοντας ελαφρά τη φωτιά. Μαγειρέψτε για περίπου 2 με 4 λεπτά, ώστε και το πάνω μέρος να γίνει, αλλά όχι να στεγνώσει.

Προσθέστε τη σάλτσα πέστο και τις τομάτες στο ένα μέρος της ομελέταςν και με προσοχή καλύψτε τα με το υπόλοιπο μείγμα αυγών. Αφήστε για ένα λεπτό πάνω στη φωτιά και στη συνέχεια κόψτε την ομελέτα στη μέση και σερβίρετε.

Εκτέλεση για τη σάλτσα πέστο: Πλένετε και στεγνώνετε τα φύλλα του βασιλικού. Τοποθετήστε σταδιακά και εναλλάξ όλα τα υλικά εκτός της παρμεζάνας σε γουδί και τα δουλέψτε τα μέχρι να γίνει μια πάστα. Αν δεν έχετε γουδί βάλτε τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Τέλος προσθέστε και το τυρί και ανακατέψτε με κουτάλι.