Πώς θα διαλέξετε το σωστό χαλί για το χώρο σας – Χρήσιμες συμβουλές για κάθε δωμάτιο

Πώς θα διαλέξετε το σωστό χαλί για το χώρο σας - Χρήσιμες συμβουλές για κάθε δωμάτιο

Το σωστό χαλί είναι απαραίτητο για τους χώρους του σπιτιού μας τον χειμώνα.  Και μια και το στρώσιμο των χαλιών ξεκινά σιγά σιγά, καλό είναι να αφιερώνουμε αρκετό χρόνο σε έρευνα αγοράς πριν φτάσουμε στη στιγμή της αγοράς.

Αφού, λοιπόν, κατασταλάξουμε στα πιο πάνω έρχεται η σειρά του δωματίου στο οποίο θα τοποθετηθεί το χαλί μας. Είναι απαραίτητο ένα μικρό δωμάτιο να έχει και μικρό χαλί; Μπορούμε να τοποθετήσουμε χαλί στην κουζίνα μας και πώς πρέπει αυτό να είναι;

Χρησιμα tips για την επιλογή του σωστού χαλιού

  • Η κρεβατοκάμαρα είναι δωμάτιο «αναφοράς». Το θέλουμε ζεστό και χουχουλιάρικο. Μην ξεχνάτε ότι το χαλί της κρεβατοκάμαρας είναι αυτό που θα αγγίξουν τα πόδια σας πριν χωθείτε στα ζεστά σας σκεπάσματα και το πρώτο που θα ακουμπήσετε το πρωί όταν σηκώνεστε να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Επομένως, πρέπει να είναι ζεστό, μαλακό και να σας γεμίζει θαλπωρή και θετικά αισθήματα.
  • Στο σαλόνι όλα τα έπιπλα θα πρέπει να είναι πάνω στο χαλί, χωρίς όμως ο χώρος να μοιάζει πολυφορτωμένος. Κι αν αυτό είναι δύσκολο, προσπαθήστε τουλάχιστον το δυο μπροστινά πόδια από κάθε έπιπλο να πατούν το χαλί.
  • Στρώστε την είσοδο του σπιτιού ή κάποιο διάδρομο με κάποιο μικρό χαλάκι, το οποίο θα καθαρίζεται εύκολα και γρήγορα. Άλλωστε σε αυτά τα χαλιά πατάμε όλοι μέσα στο σπίτι με τα παπούτσια πριν τα βγάλουμε.
  • Η κουζίνα είναι μεγάλη «υπόθεση». Τη στρώνει κανείς ή όχι; Ένα μεγάλο πολύχρωμο χαλί θα την κάνει το αγαπημένο δωμάτιο του χειμώνα όπου η οικογένεια μαζεύεται και περνά τις περισσότερες από τις ώρες που βρίσκεται στο σπίτι. Από την άλλη, για λόγους εύκολης καθαριότητας, ένα runner, το οποίο μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί όποια στιγμή θελήσουμε, θα μας φανεί εξαιρετικά χρηστικό.

Διαβάστε επίσης:

7 ιδέες διακόσμησης του παιδικού γραφείου για να διαβάζουν τα παιδιά με όρεξη (εικόνες)

5 λάθη στο βάψιμο του σπιτιού που κάνουν τους τοίχους να φαίνονται βρώμικοι

Τρεις έξυπνοι τρόποι για να κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει υπέροχα!