Αυτό είναι το καλύτερο χρώμα για κάθε δωμάτιο του σπιτιού σύμφωνα με τους ειδικούς

Αυτό είναι το καλύτερο χρώμα για κάθε δωμάτιο του σπιτιού σύμφωνα με τους ειδικούς

Η επιλογή των τέλειων χρωμάτων για το σπίτι μπορεί να μοιάζει λίγο με την κλήρωση του Tζόκερ. Δηλαδή, ανάμεσα στα trends του Pinterest και τις βεντάλιες χρωμάτων στα χρωματοπωλεία, είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να διαλέξετε.

Αν θέλετε να περιορίσετε τις επιλογές, υπάρχει ένας άλλος παράγοντας που ίσως θέλετε να λάβετε υπόψη: η επιστήμη!

Σήμερα αποφασίσαμε να διαλευκάνουμε με ποιον τρόπο τα διαφορετικά χρώματα επηρεάζουν τη διάθεσή μας και πώς αυτό μεταφράζεται στη διαμονή μας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις αποχρώσεις που έχουν θετική επίδραση στην ψυχολογία μας σύμφωνα με τους ειδικούς και που ίσως θέλετε να βάψετε τους τοίχους σας – και μερικές για να αποφύγετε.

Υπνοδωμάτιο

Dusty Blue (σκονισμένο μπλε)
Το μπλε είναι ένα χρώμα που συνδυάζουμε με ηρεμία και ξεκούραση, ίσως λόγω της σχέσης του με τον καθαρό ουρανό και τις πηγές νερού. Μελέτες στην πραγματικότητα δείχνουν ότι οι άνθρωποι κοιμούνται περισσότερες ώρες σε μπλε υπνοδωμάτια. Διατηρήστε την απόχρωση χαμηλή σε κορεσμό και υψηλή σε φωτεινότητα για μέγιστο όφελος.

Αποφύγετε: Μωβ
Μπορεί να είναι δίπλα στο μπλε στη χρωματική παλέτα, αλλά μπορεί στην πραγματικότητα να οδηγήσει σε χειρότερη ποιότητα ύπνου.

Γραφείο

Sage Green (πράσινο του φασκόμηλου)
Το πράσινο σχετίζεται με τη δημιουργική σκέψη και προκαλεί πνευματική διέγερση στην εργασία. Αυτό μπορεί να έχει σχέση με το γεγονός ότι σας θυμίζει τη φύση, η οποία μπορεί να σας βοηθά να καθαρίσετε το μυαλό σας. Και πάλι, μια λιγότερο κορεσμένη απόχρωση όπως το πράσινο του φασκόμηλου είναι ιδανική, επειδή δεν θέλετε να προκαλέσετε υπερδιέγερση.

Αποφύγετε: Κόκκινο
Θυμάστε αυτές τις κόκκινες σημειώσεις που έκαναν οι καθηγητές στις εργασίες του σχολείου; Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μεταφέρουμε αυτή την ανάμνηση στην ενηλικίωση. Η έκθεση στο κόκκινο, ακόμη και για μικρό χρονικό διάστημα, μπορεί να υποβαθμίσει την απόδοση σας.

Κουζίνα

Poppy (κόκκινο της παπαρούνας)
Αυτό είναι δύσκολο γιατί εξαρτάται από το αποτέλεσμα που θέλετε. Οι ζεστοί, πιο κορεσμένοι τόνοι, όπως το κόκκινο και το πορτοκαλί, διεγείρουν την όρεξη αλλά αν προσπαθείτε να περιορίσετε την επιθυμία σας να επιτεθείτε στο ψυγείο, το μπλε έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η κουζίνα είναι ένα δωμάτιο όπου οι πιο κορεσμένες, ζωντανές αποχρώσεις είναι ιδανικές.

Αποφύγετε: Κιτρινο-πράσινο
Είναι ενδιαφέρον ότι το κίτρινο είναι το λιγότερο αγαπημένο χρώμα παγκοσμίως, αλλά συχνά προτιμάται για τις κουζίνες. Μόλις προσθέσετε μια πινελιά πράσινου χρώματος, το αποτέλεσμα θα είναι τόσο άσχημο που δε θα σας κάνει όρεξη να φάτε!

Μπάνιο

Blush Pink (ροζ της πούδρας)
Ενώ το λευκό σχετίζεται με την καθαριότητα, μπορεί επίσης να κάνει ένα δωμάτιο να μοιάζει έντονο. Το ροζ από την άλλη πλευρά, δημιουργεί πιο κολακευτικό περιβάλλον για όλους τους τόνους του δέρματος και μπορεί ακόμη και να σας κάνει να νιώσετε ελαφρώς πιο ζεστοί όταν βγαίνετε από το ντους. Αλλά δεν χρειάζεται να κάνετε το μπάνιο σας να μοιάζει με αυτό της Barbie. Μια πινελιά σε ροζ της πούδρας αρκεί για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αποφύγετε: Neon χρώματα
Τα μπάνια τείνουν να είναι μικρά και κανείς δεν θέλει να παγιδευτεί σε έναν κλειστό χώρο που του επιτίθεται οπτικά.

Καθιστικό

Warm Sand (το χρώμα της ζεστής άμμου)
Δεδομένου ότι αυτός είναι ένας χώρος πολλαπλών χρήσεων – είναι εξίσου πιθανό να αφιερώσετε χρόνο εκεί για να διαβάσετε ή να συζητήσετε με φίλους – θα μπορούσατε να επιλέξτε πιο έντονα αλλά και πιο ήσυχα χρώματα. Καλό είναι να καταλήξετε σε πιο χαλαρωτικούς τόνους, επειδή οι κοινωνικές συγκεντρώσεις παράγουν αρκετή ενέργεια και ένα ζωντανό δωμάτιο μπορεί να γίνει υπερβολικό.

Αποφύγετε: Οτιδήποτε πολύ σκούρο
Ενώ ορισμένα έντονα χρώματα μπορούν να προσθέσουν ένταση σε ένα καθιστικό, οι πολύ σκούρες αποχρώσεις μπορούν να είναι καταπιεστικές. Ωστόσο, αν έχετε μια γωνιά ανάγνωσης, εκεί ένα σκούρο χρώμα ή το βαθύ γκρι μπορεί να είναι ακριβώς το επιθυμητό.

Πηγή: Infowoman.gr

Διαβάστε επίσης:

10 παραμυθένια χρώματα για να βάψετε το δωμάτιο του παιδιού σας

5 λάθη στο βάψιμο του σπιτιού που κάνουν τους τοίχους να φαίνονται βρώμικοι