5 λάθη στο βάψιμο του σπιτιού που κάνουν τους τοίχους να φαίνονται βρώμικοι

5 λάθη στο βάψιμο του σπιτιού που κάνουν τους τοίχους να φαίνονται βρώμικοι

Το να διατηρείτε τους τοίχους καθαρούς από βρωμιά, σκόνη και γρατζουνιές, ειδικά σε χώρους του σπιτιού με πολλή κίνηση, είναι μια καθημερινή μάχη.

Το συχνό πλύσιμο των τοίχων μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε τα σημάδια και τους λεκέδες μακριά, αλλά το μυστικό για πραγματικά καθαρούς τοίχους βρίσκεται στο σωστό βάψιμο.

Ορισμένοι τύποι χρωμάτων και τεχνικές εφαρμογής μπορεί να οδηγήσουν σε τοίχους που φαίνονται βρώμικοι και είναι πιο δύσκολο να καθαριστούν. Αποφύγετε τα παρακάτω κοινά λάθη και οι τοίχοι σας θα παραμείνουν καθαροί για περισσότερο.

Το χρώμα είναι πολύ «ανοιχτό»

Αν ανησυχείτε για τους βρώμικους τοίχους, το λευκό είναι ίσως το χειρότερο χρώμα που θα μπορούσατε να επιλέξετε. Τυχόν σημάδια ή λεκέδες θα ξεχωρίζουν στους ανοιχτόχρωμους τοίχους. Αντ’ αυτού, αναζητήστε ένα ουδέτερο χρώμα μεσαίου τόνου που μπορεί να βοηθήσει στην απόκρυψη της βρωμιάς και των ατελειών.

Αγοράζετε φθηνά υλικά

Για καθαρότερο φινίρισμα, η χρήση χρωμάτων υψηλής ποιότητας είναι απαραίτητη – και μερικές φορές έρχεται με υψηλότερη τιμή. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε ένα κουτί χρώματος που κοστίζει 20 ευρώ και σε κάποιο άλλο που κοστίζει 70. Η ποιότητα του προϊόντος θα κάνει μεγάλη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα. Σε χώρους όπου η ανθεκτικότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική, όπως η κουζίνα ή το μπάνιο, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε ένα χρώμα που θα προσφέρει καλύτερη κάλυψη και φινίρισμα μεγαλύτερης διάρκειας.

Επιλέγετε υφή που καθαρίζεται δύσκολα

Η γυαλάδα ενός χρώματος μπορεί να έχει τεράστια επίδραση στον καθαρισμό των τοίχων. Γενικά, τα χρώματα με πιο λαμπερό φινίρισμα, είναι πιο εύκολο να καθαριστούν λόγω της αντοχής τους. Μια γυαλιστερή επιφάνεια αντέχει καλύτερα έναντι του συχνού καθαρισμού. Το πλύσιμο των τοίχων με ματ γυαλάδα, από την άλλη πλευρά, απαιτεί απαλό άγγιγμα, καθώς ορισμένα προϊόντα καθαρισμού μπορεί να βλάψουν το φινίρισμα.

Δεν προετοιμάζετε σωστά τους τοίχους

Η σωστή προετοιμασία είναι το κλειδί για την επίτευξη ενός όμορφου αποτελέσματος. Σκουπίστε καλά τους τοίχους για να αφαιρέσετε τη σκόνη ή τη βρωμιά πριν βάψετε. Εξετάστε το ενδεχόμενο να εφαρμόσετε αστάρι για να μπορέσετε να περάσετε σωστά το χρώμα. Το αστάρι είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν θέλετε να καλύψετε επιφανειακούς λεκέδες, όπως λεκέδες από νερό ή καπνό.

Χρησιμοποιείτε λάθος εργαλεία

Ένα πινέλο δεν κάνει για όλες τις δουλειές! Τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσετε, θα κάνουν τη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο πινέλο ή το ρολό βαφής που συνιστάται για το χρώμα που έχετε επιλέξει. Το καλύτερο εργαλείο εξαρτάται επίσης από τον τύπο της επιφάνειας που θέλετε να βάψετε.

Πηγή: Infowoman.gr

Διαβάστε επίσης:

Γιατί πρέπει να ξεκινήσετε να βάζετε μια σκελίδα σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι σας κάθε βράδυ

Γιατί να βάλετε ένα μωρομάντηλο στο πλυντήριο;

7 απίθανες ιδέες διακόσμησης του παιδικού δωματίου που θα κάνουν το παιδί να νιώθει όμορφα (εικόνες)