Πώς γινόμαστε συνένοχοι στον θάνατο των παιδιών μας: Ένας πατέρας και γιατρός προειδοποιεί

Δυστυχώς, η Κύπρος μας καταγράφει μεγάλη αύξηση των αυτοκινητιστικών ατυχημάτων.

Νέοι άνθρωποι, γονείς, έφηβοι, παιδιά, μαμάδες, μπαμπάδες, παππούδες τραυματίζονται ή χτυπούν θανάσιμα στους δρόμους του νησιού με κύρια αιτία την μεγάλη ταχύτητα, την έλλειψη ζώνης και κράνους και τελικά την δική τους… ανευθυνότητα.

Ένας γιατρός και πατέρας έγινε πρόσφατα μάρτυρας ενός ακόμη τροχαίου ατυχήματος, ευτυχώς όχι θανατηφόρου και μετά την εμπειρία του, αποφάσισε να γράψει ένα κείμενο και να απευθυνθεί στους γονείς.

Όλα συνέβησαν μέρα κοντά στο σχολείο του γιου του. Πρωταγωνιστές ένα IX και μια μοτοσικλέτα, την οποία οδηγούσε ένα αγόρι μόλις 17 ΕΤΩΝ.

Στην παράκλησή του προς τους γονείς και τους εφήβους θα διακρίνετε μια αυστηρότητα, η οποία δικαιολογείται, καθώς και ο ίδιος είναι γονέας, ενώ ασκώντας το επάγγελμά του, σίγουρα, έχει δει πολλά…

Διαβάστε το κείμενό του

Δυστυχώς, σήμερα το πρωί, ενώ έπαιρνα τον γιο μου σχολείο, έγινα μάρτυρας αυτοκινητιστικού ατυχήματος όπου εμπλέκεται για μια ακόμη φορά μοτοσυκλέτα.

Έτρεξα γρηγορά να παρέχω τις πρώτες βοήθειες, αφού η σύγκρουση ήταν πολύ σφοδρή. Ευτυχώς, ο 17χρονος φορούσε κράνος. Πονούσε, όμως, παντού.

Αίματα στο πρόσωπο, αιμάτωμα στον καρπό, αλλά κυρίως με ανησυχούσε ο πόνος στην κοιλιά για πιθανή αιμορραγία.

Μετά από 20 λεπτά έφθασε το ασθενοφόρο. Πέρασε 1 ώρα και η αστυνομία άφαντη. Τους πήρα κι εγώ τηλέφωνο και μου είπαν ότι έχουν ενημερωθεί.

Κάνω έκκληση σε γονείς. Σταματήστε να αγοράζετε δίκυκλα σε νεαρούς. Να γίνεστε συνένοχοι στον θάνατο των ίδιων των παιδιών σας.

Να απαγορευτεί η οδήγηση δίκυκλων κάτω των 25 ετών με κατάθεση συγκεκριμένου νομοσχέδιου, ίσως να ήταν μια εύλογη λύση σε αυτή την μάστιγα της ασφάλτου.

Είμαι αυστηρός, αλλά καλυτέρα από το να θρηνούμε καθημερινά θύματα. Όπως είπε και ένας γείτονας «έβλεπα τον μικρό που οδηγούσε καθημερινά και ήταν θέμα χρόνου να συμβεί το κακό». Ελπίζω μόνο να είναι καλά το παιδί. Γραφώ αυτά απλά για προβληματισμό γονέων και μη.

Έχω και εγώ παιδιά και πραγματικά πονάει η ψυχή μου όταν βλέπω ένα νεαρό παιδί να σπαράζει από τον πόνο.

Δείτε την ανάρτησή του

πληροφορίες από: city.com.cy