Ποια φάρμακα πρέπει να υπάρχουν πάντα στο φαρμακείο του σπιτιού μας!

Ποια φάρμακα πρέπει να υπάρχουν πάντα στο φαρμακείο του σπιτιού μας!

Πολλοί από εμάς δεν μπαίνουμε στην διαδικασία της σκέψης ότι ένα φαρμακείο στο σπίτι είναι απαραίτητο και πολλές φορές σωτήριο για την ζωή ενός δικού μας ανθρώπου αλλά και για εμάς τους ίδιους τονίζει η Μάλλιου Αγγελική, Ιατρός, Γυμνάστρια Αποκατάστασης Παθήσεων & Τραυματισμών Msc.

Είναι επιτακτική η ανάγκη λοιπόν, όλοι μας να έχουμε ένα μικρό φαρμακείο ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε θέματα και προβλήματα υγείας τα οποία μπορεί να προκύψουν από το πουθενά, όπως συνήθως συμβαίνει σε όλους μας. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο, αλλά πρέπει πάντα να αποθηκεύουμε τα φάρμακά μας σε ένα ασφαλές και εύκολα προσβάσιμο μέρος και πρέπει πάντα να τα βάζουμε πίσω μετά τη χρήση ή να τα αντικαθιστούμε σε περίπτωση έλλειψής τους.

Το φαρμακείο του σπιτιού μας

Να σιγουρευτούμε πως όλοι στο σπίτι μας, γνωρίζουν πού βρίσκεται το κουτί με τα φάρμακα ή το ντουλάπι φαρμάκων. Εάν έχουμε μωρά ή μικρά παιδιά, ισχύει προφανώς το αντίθετο: Κρατάμε τα φάρμακά μας σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος που να είναι κλειδωμένο και που να μην το βλέπουν τα παιδιά και σιγουρευόμαστε ότι όχι μόνο είναι εύκολο να μην το φτάσουν αλλά ΑΝΕΦΙΚΤΟ!

Επίσης, το κρατάμε οργανωμένο: Το να αναγκαστούμε να ψάχνουμε για ένα φυλλάδιο οδηγιών χρήσης τριγύρω, επειδή δεν το είχαμε βάλει πίσω στο κουτί την τελευταία φορά που χρησιμοποιήσαμε αυτό το φάρμακο, είναι πάρα πολύ δύσκολο ιδιαίτερα την στιγμή που θα το χρειαστούμε άμεσα.

Απαραίτητο επίσης και πολύ σημαντικό είναι να ελέγχουμε τις ημερομηνίες λήξης και τις ενδείξεις ηλικίας των φαρμάκων, εάν έχουμε τους σωστούς επιδέσμους και προϊόντα πρώτων βοηθειών, και κυρίως λίστα με τηλέφωνα τα οποία μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για την εξοικονόμηση χρόνου.

Να έχουμε πάντα σημαντικά τηλέφωνα έκτατης ανάγκης στο ντουλάπι φαρμάκων, όπως αυτά του ασθενοφόρου, του γιατρού μας και του φαρμακείου, ή ανοιχτών τηλεφωνικών γραμμών (π.χ. ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή για δηλητηρίαση).

Ένα πλήρες λοιπόν φαρμακείο σπιτιού θα πρέπει να περιλαμβάνει :

Υγρά : Οινόπνευμα-οξυζενέ-αιθέρα-γλυκερίνη-αντισηπτικό-αμμωνία-ιώδιο

Αλοιφές: εγκαυμάτων-αντισταμινικές-αναλγητικές-κορτιζονούχες

Υλικά: βαμβάκι-γάζες-επιδέσμους-λευκοπλάστ-σύριγγες-βελόνες-θερμόμετρο

Αμπούλες: κορτιζόνη-αδρεναλίνη-αντιπυρετική-αναλγητική

Δισκία:αντιεμετικά-αντιβιοτικά-αντιπυρετικά-αντιφλεγμονώδη-γαστροανθεκτικά-ηρεμιστικά

Διαβάστε επίσης

Φεστιβάλ Παιδιού στην Πάφο: Μια τεράστια αγκαλιά με εκπαιδευτικές, διαδραστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες

Οι εκπαιδευτικοί απογευματινών προγραμμάτων έξω από το Υπ. Οικονομικών την Τρίτη