Δωρεάν οδοντιατρική φροντίδα σε μαθητές

Το πρόγραμμα δωρεάν οδοντιατρικής φροντίδας των παιδιών της Ε΄ Τάξης των δημόσιων και ιδιωτικών δημοτικών σχολείων θα εφαρμόσουν και για τη σχολική χρονιά 2023-2024 οι Οδοντιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Οδοντιατρικό Σύλλογο, στο πλαίσιο της προσπάθειας τους για προαγωγή της στοματικής υγείας του παιδικού πληθυσμού στην Κύπρο.

δωρεάν οδοντιατρική θεραπεία

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, σύμφωνα με το πρόγραμμα, όλα τα παιδιά της Ε΄ Τάξης κατόπιν έγγραφης συγκατάθεσης των γονέων τους, κατά την περίοδο Οκτώβριος 2023- Ιανουάριος 2024, θα εξεταστούν από οδοντίατρο των Οδοντιατρικών Υπηρεσιών και θα τους δοθεί, σε περίπτωση που εντοπιστούν οδοντιατρικά προβλήματα, παραπεμπτικό για δωρεάν οδοντιατρική θεραπεία σε ιδιώτη οδοντίατρο που συμμετέχει στο πρόγραμμα.

  • Τα έξοδα της παροχής οδοντιατρικής φροντίδας από τους ιδιώτες οδοντιάτρους θα καλυφθούν από τον προϋπολογισμό των Οδοντιατρικών Υπηρεσιών, προστίθεται.
  • Συμπληρώνεται ότι «η πληρωμή των ιδιωτών οδοντιάτρων θα γίνει με βάση προσυμφωνημένες τιμές, στα πλαίσια της κοινωνικής τους προσφοράς».
  • Καταληκτική ημερομηνία κατά την οποία τα παιδιά θα μπορούν, έχοντας το παραπεμπτικό, να επισκεφθούν ιδιώτη οδοντίατρο για να λάβουν δωρεάν οδοντιατρική φροντίδα είναι η 30η Σεπτεμβρίου 2024, αναφέρεται.
  • Οι Οδοντιατρικές Υπηρεσίες εκφράζουν «ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Παγκύπριο Οδοντιατρικό Σύλλογο και τα μέλη του για την θετική ανταπόκριση και τη συνεργασία για την υλοποίηση του προγράμματος».
Διαβάστε επίσης:

Ένας από τους χειρότερους δολοφόνους παιδιών πέθανε στη φυλακή

Οι πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης σειράς του mega «Famagusta»