«Πληρώνω τον έφηβο γιο μου να κάνει baby sitting στα αδέλφια του και είμαι περήφανη»

«Πληρώνω τον έφηβο γιο μου να κάνει baby sitting στα αδέλφια του και είμαι περήφανη»

Το χαρτζιλίκι στα παιδιά είναι κάτι που απασχολεί αρκετούς γονείς, ομολογουμένως.  Άλλοι τους δίνουν ένα ποσό στο τέλος του μήνα, άλλοι συχνότερα, άλλοι ως επιβράβευση για τους καλούς βαθμούς τους και πάει λέγοντας.

Μια μητέρα ωστόσο, επέλεξε να πληρώνει τον έφηβο γιο της για να κάνει babysitting στα αδέρφια του.

«Νομίζω ότι αυτή η περίοδος είναι η καλύτερη της ζωής μου. Τα μικρά μου παιδιά, 9 και 11 ετών, είναι αρκετά μεγάλα ώστε να μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα χωρίς τη βοήθειά μου και ο έφηβος γιος μου είναι στην κατάλληλη ηλικία για να τα προσέχει όταν χρειάζεται. Βλέπω τα παιδιά μου να ανεξαρτητοποιούνται και να διαμορφώνουν τον χαρακτήρα τους καθημερινά. Είναι μια φανταστική εποχή, κατά την οποία περνάω όμορφα μαζί τους και έχω επιτέλους λίγο χρόνο για τον εαυτό μου. Γι’ αυτό και πληρώνω τον γιο μου κανονικά ως babysitter για να προσέχει τακτικά τα αδέρφια του», λέει η μητέρα.

Και προσθέτει: «Πολλοί φίλοι με κοροϊδεύουν και υποστηρίζουν ότι ο γιος μου θα έπρεπε να φροντίζει τα αδέρφια του δωρεάν ή τουλάχιστον με λιγότερα χρήματα, καθώς είναι καθήκον του. Δεν συμφωνώ ωστόσο, γι’ αυτό και δεν το μετανιώνω. Τα οφέλη είναι πραγματικά πολλά»

«Αρχικά, ξέρω πολύ καλά ότι θα έρθει η στιγμή που ο γιος μου θα έχει καλύτερα πράγματα να κάνει από το να κάνει παρέα με τα αδέρφια του για να με βοηθήσει. Τουλάχιστον αν τον πληρώνω, έχει έναν λόγο να συνεχίσει να το κάνει για λίγο ακόμα. Επιπλέον, τα μικρά λατρεύουν τον αδερφό τους», συνεχίζει η μαμά.

«Επειδή τον πληρώνω για τον χρόνο του, οι απαιτήσεις μου είναι σαφείς και περιμένω να γίνουν όλα όσα έχω πει. Ο γιος μου είναι περήφανος για τη δουλειά του και για το γεγονός ότι μπορεί να πληρώνει για πράγματα που θέλει. Βλέπω τη διαφορά στον τρόπο που συμπεριφέρεται όταν κερδίζει τα χρήματά του και όταν πρέπει να μου τα ζητήσει. Και οι δυο μας βγαίνουμε κερδισμένοι. Ξέρω ότι όλο αυτό έχει ημερομηνία λήξης. Στα επόμενα χρόνια ο γιος μου θα βρει μια άλλη δουλειά και θα είναι πολυάσχολος. Θέλω, λοιπόν, να εκμεταλλευτώ το τώρα για να έχω λίγο χρόνο για μένα. Και πιστέψτε με, αξίζει κάθε ευρώ», καταλήγει.

Διαβάστε επίσης:

Η 5χρονη Βαλέρια γίνεται πανό και φιγουράρει στο εξώφυλλο του«ΤΙΜΕ» – Δείτε το απίστευτο βίντεο

Στο Κακουργιοδικείο ο πατέρας για τον θάνατο του 2 μηνών βρέφους – Τι γίνεται με τη μητέρα

Προσοχή! Επικίνδυνα παιχνίδια, παντοφλάκια και αξεσουάρ στην αγορά – MHN τα δώσετε στα παιδιά