Μαμά Κριός: Τα χαρακτηριστικά της πιο δυναμικής μαμάς του ζωδιακού

Μαμά Κριός: Τα χαρακτηριστικά της πιο δυναμικής μαμάς του ζωδιακού

Το ζώδιο του Κριού είναι το πρώτο του ζωδιακού κύκλου και ο «ηγέτης» των υπολοίπων. Οι άνθρωποι που γεννιούνται κάτω από αυτό το ζώδιο, προβάλλουν έντονα την προσωπικότητά τους στους άλλους κι έχουν την ικανότητα να ηγούνται.

Η γυναίκα που ανήκει σε αυτό το ζώδιο χαρακτηρίζεται από την ανάγκη της για ανεξαρτησία, την ενέργεια και τον δυναμισμό της. Αγαπά τον αθλητισμό, έχει θάρρος και είναι γεμάτη αυτοπεποίθηση.

Χαρακτηριστικά τα οποία διοχετεύει και στα παιδιά της, αφού και ως μαμά είναι δυναμική, βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση και μάχεται για όσα της ανήκουν.

Τα θετικά στοιχεία της μαμάς Κριού

Τα παιδιά της γίνονται θαρραλέα και τολμηρά. Τα βοηθά με τον τρόπο της ν’ αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, να νιώθουν περήφανα για τον εαυτό τους και να έχουν εμπιστοσύνη στις ικανότητες τους.

Είναι τίμια και ειλικρινής απέναντι τους και δεν τα ξεγελά με ψέματα και υπεκφυγές, για να μην τα πληγώσει. Θέλει, όπως αυτή αντιμετωπίζει κατάματα την πραγματικότητα, έτσι και τα παιδιά της να μάθουν από μικρά την αλήθεια για τη ζωή και τον κόσμο. Ενθουσιάζεται με κάθε τι καινούριο που τα αφορά, ενθαρρύνει την περιέργειά τους και χαίρεται όταν αυτά θέλουν να ανακαλύπτουν και να δοκιμάζουν νέα πράγματα.

Τα αρνητικά σημεία της

Η μαμά Κριός δεν είναι η μαμά που θα κανακέψει και θα χαϊδολογήσει τα παιδιά της, ενώ ξεσπά την έντασή της χωρίς δεύτερη σκέψη και ο θυμός της δεν κρύβεται εύκολα. Ξοδεύει μεγάλο μέρος της ενέργειας της για τα παιδιά και φτάνει σε σημείο – συχνά – να παρεμβαίνει στις πρωτοβουλίες και τις αποφάσεις τους. Αυτό βέβαια δρα ανασταλτικά στην προσωπικότητα του παιδιού, αφού δεν το αφήνει να εξελιχθεί και να μάθει μέσα από τα λάθη του.

Στους Κριούς αρέσει επίσης να είναι οι καλύτεροι σε ό,τι κάνουν. Οι υψηλές προσδοκίες της μαμάς Κριού, όμως, μπορούν να φέρνουν το παιδί σε δύσκολη θέση και η τάση της για τελειομανία να το οδηγεί σε αγχώδεις και σπασμωδικές συμπεριφορές.

Με ποιες διάσημες μαμάδες μοιράζεστε το ίδιο ζώδιο;

Πολλές από τις επιτυχημένες γυναίκες που σχεδόν καθημερινά βλέπουμε στις οθόνες μας ανήκουν στο ζώδιο του Κριού. Και πώς να μην το κάνουν άλλωστε; Η επιτυχία είναι μονόδρομος  για έναν Κριό. Μερικές από τις πιο γνωστές μαμάδες Κριούς είναι: Τατιάνα Στεφανίδου, Έλλη Στάη, Εβελίνα Παπούλια, Reese Witherspoon, Sarah Jessica Parker, Kate Hudson, Mariah Carey, Celine Dion και Victoria Beckham.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα: Ένας χρόνος από τον θάνατο της Ίριδας: Το μήνυμα – ξέσπασμα της θείας της

«Ευτυχία είναι…»: Μαθητές «άπλωσαν ευτυχία» για τα παιδιά που υποφέρουν από καρκίνο (εικόνες)

«Κλειδώθηκε στην τουαλέτα και έκλαιγε»: Μαμά καταγγέλει ότι άφησαν το κωφό παιδί της χωρίς διερμηνέα