Πιπεριές γεμιστές με τόνο

Ένα από τα κατεξοχήν καλοκαιρινά φαγητά που λατρεύουμε να καταναλώνουμε μικροί και μεγάλοι είναι τα γεμιστά. Σήμερα παραλλάσσουμε την κλασική συνταγή τους και την σερβίρουμε σε μια πιο καλοκαιρινή εκδοχή με τόνο και χρησιμοποιώντας μόνο πιπεριές.

Υλικά:

  • 8 χρωματιστές πιπεριές
  • 2 τόνοι κονσέρβας σε νερό
  • 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι τύπου γλασέ
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδελίτσες μέχρι το πράσινο τρυφερό μέρος
  • 1 κ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 κ. σούπας θυμάρι ξερό τριμμένο
  • 3 κ. σούπας σπυριά καλαμποκιού κατεψυγμένα
  • 1 ντομάτα μεγάλη ώριμη κομμένη σε κυβάκια
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε το ρύζι τόσο ώστε να κρατάει ελαφρώς. Στύβουμε τον τόνο καλά από τα υγρά του, τον βάζουμε σε ένα μπολ και τον κομματιάζουμε με ένα πιρούνι.Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκι ατον άνηθο, το θυμάρι, το καλαμπόκι, την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και 2 κ. σούπας από το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε. Πλένουμε τις πιπεριές, κόβουμε μια λεπτή φέτα από το πάνω μέρος τους με το κοτσάνι, σαν καπάκι, τις πλένουμε και τις καθαρίζουμε στο εσωτερικό από τα σπόρια. Με τη μύτη ενός μαχαιριού τις τρυπάμε σε 2-3 σημεία. Τις γεμίζουμε με το μείγμα του τόνου, τις καπακώνουμε, τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το νερό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να δούμε ότι έχει ροδίσει η επιφάνειά τους.