Ρυζόγαλο με ροδάκινα

Το ρυζόγαλο είναι ένα κλασικό αγαπημένο γλύκισμα που μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες της ημέρας αλλά και όλες τις εποχές. Οι περισσότεροι το απολαμβάνουν κρύο με λίγη κανέλα αλλά εμείς το τρώμε ζεστό απευθείας από την κατσαρόλα! Τώρα το καλοκαίρι όμως του ενισχύουμε τη γεύση με την προσθήκη ροδάκινου.

Υλικά

75 γρ. ρύζι
1/2 λίτρο γάλα
50γρ. ζάχαρη άχνη
150γρ. κρέμα γάλακτος
4 ροδάκινα φρέσκα ή κομπόστα
Πολύ λίγο αλάτι
Βανίλια


Εκτέλεση

Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε το ρύζι (αφού το πλύνουμε καλά), το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και το στραγγίζουμε.

Ρίχνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε τη βανίλια. Μόλις το γάλα αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το στραγγισμένο ρύζι, χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ρυζόγαλα να βράσει μέχρι να απορροφηθεί το γάλα (35 λεπτά περίπου). Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε την άχνη και αφήνουμε το ρυζόγαλο να κρυώσει.

Βράζουμε για 15 λεπτά, με λίγη ζάχαρη, τα ροδάκινα, τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά και τα κόβουμε σε κομμάτια. Προσθέτουμε προσεκτικά πρώτα την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα και μετά τα ροδάκινα. Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ (ή αν θέλουμε σε ένα μεγάλο), γαρνίρουμε με κομματάκια ροδάκινου και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.