«Όταν είδα την πρησμένη κοιλίτσα του, ένιωσα ότι κάτι δεν πάει καλά»

«Όταν είδα την πρησμένη κοιλίτσα του, ένιωσα ότι κάτι δεν πάει καλά»

Μία πρησμένη κοιλίτσα ήταν το πρώτο σημάδι, που αποκάλυπτε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον 4χρονο Χένρι. Η μαμά του διηγείται την ιστορία του και το δύσκολο ταξίδι της θεραπείας του.

«Ο 4χρονος γιος μου ήταν ένα χαρούμενο, υγιέστατο αγοράκι μέχρι την ημέρα που παρατήρησα, ότι η κοιλίτσα του ήταν λίγο πρησμένη. Επίσης, είχε αρχίσει να πονά και να μην έχει όρεξη να φάει. Όταν άγγιξα την κοιλιά του, διαπίστωσα ότι είχε ένα εξόγκωμα, που δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

Ο άντρας μου τον πήγε στο γιατρό και τον έστειλαν αμέσως για υπέρηχο. Ο χειριστής του υπερήχου έδωσε ιδιαίτερη βάση στα νεφρά του και κατάλαβα, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Τότε μου, ότι είχε κάποιες αλλοιώσεις στα νεφρά του. «Πρέπει να ανησυχούμε;» ρώτησα. Εκείνος προσπάθησε να είναι προσεκτικός στα λόγια του, προτού πει: «Λυπάμαι, αλλά θα πρέπει να δείτε τον γιατρό άμεσα.

Μας έστειλε απευθείας στο νοσοκομείο. Εκείνο το βράδυ οι γιατροί μου είπαν, ότι είμαστε πεπεισμένοι πως ο μικρός μου είχε καρκίνο στα νεφρά. Είναι μία ύπουλη νόσος. Τη μία στιγμή όλα είναι καλά και μετά όχι. Μας κατέλαβε ο φόβος.

τα χειροτερα νεα

Ο Χένρι ήταν 4 ετών, όταν έγινε η διάγνωση, ενώ έχουμε άλλα δύο παιδιά 4 μηνών και 3 ετών. Η ζωή μας όπως καταλαβαίνετε, ήταν ήδη πολυάσχολη, αλλά πλέον έγινε ακόμη περισσότερο. Ο Χένρι υποβλήθηκε σε μαγνητική και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην ογκολογική πτέρυγα, προτού υποβληθεί σε βιοψία που έδειξε καρκίνο στα νεφρά.

Είχε Νεφροβλάστωμα (Όγκο του Wilms), μία σπάνια μορφή καρκίνου των νεφρών, που πλήττει τα παιδιά.

Ο καρκίνος εμφανίζεται όταν τα ανώμαλα κύτταρα του σώματός σας πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα, το οποίο μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αν και κάποιες μορφές καρκίνου στην παιδική ηλικία.

Χρειαζόταν αφαίρεση μερών των νεφρών

Έκανε 12 εβδομάδες χημειοθεραπεία, προτού υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Η χημειοθεραπεία ήταν το εύκολο κομμάτι αυτού του δύσκολου ταξιδιού. Στο 9ωρο χειρουργείο του αφαιρέθηκαν όγκοι και μεγάλα τμήματα και από τα δύο νεφρά του. Τώρα, έχει το 70% του ενός νεφρού και το 45% του δεύτερου.

Ο άντρας μου κι εγώ δεν φύγαμε στιγμή από το νοσοκομείο, όσο διαρκούσε η επέμβαση, κάτι που ήταν παρήγορο, καθώς λόγω των περιορισμών για τον κορωνοϊό, φοβόμασταν ότι δεν θα μας άφηναν και τους δύο.

Μετά την επέμβαση, ο Χένρι έμεινε για ένα 24ωρο στην εντατική, αν και περιμέναμε ότι θα έμενε για τέσσερις μέρες. Ωστόσο, λόγω κάποιας υποτροπής χρειάστηκε νέο χειρουργείο, από το οποίο ανένηψε αρκετά αργά. Ήταν δύο πολύ σκληρές εβδομάδες.

Η δύσκολη θεραπεία

Ο μικρός μου υποβλήθηκε σε 12 κύκλους χημειοθεραπείας μετά την επέμβαση, κάτι που απαιτούσε εισαγωγή στο νοσοκομείο κάθε τρίτη εβδομάδα. Πέντε εβδομάδες μετά το χειρουργίο ξεκίνησε ραδιοθεραπεία, χρειαζόταν καθημερινά αναισθητικό και το να ξυπνήσει από αυτό ήταν ό,τι χειρότερο. Όμως, καταφέραμε και το ξεπεράσαμε. Ήταν το πιο σκληρό κομμάτι από όλα.

Σε αυτό το σημεί μοιάζει απίθανο να χρειαστεί νέα χειρουργική επέμβαση και την προηγούμενη εβδομάδα καναμε την τελευταία χημειοθεραπεία. Ήταν μία μεγάλη μέρα για μας. Παρόλα αυτά θα τον παρακολουθούμε για τα επόμενα λίγα χρόνια.

Είμαστε χαρούμενοι και ανακουφισμένοι».

Διαβάστε επίσης:

Μητέρα σε τελικό στάδιο καρκίνου μιλά για τις τελευταίες της μέρες με τον 6χρονο γιο της (εικόνες+video)

Αγοράκι 8 μηνών βγήκε νικητής έπειτα από μάχη με τον πιο σπάνιο καρκίνο!

«Ακρωτηρίασέ τον ή άφησέ τον να πεθάνει»: Το δίλημμα μιας μαμάς παιδιού με επιπλοκές του covid