Μητέρα σε τελικό στάδιο καρκίνου μιλά για τις τελευταίες της μέρες με τον 6χρονο γιο της (εικόνες+video)

«Δεν φοβάμαι. Περιβάλλομαι από αγάπη και είμαι έτοιμη για το τέλος» διαβεβαίωσε η Νάντια προσφάτως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η 44χρονη καθηγήτρια ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Concordia του Μόντρεαλ λαμβάνει παρηγορητική φροντίδα σε τοπικό ιατρικό κέντρο, αφότου διαγνώστηκε με καρκίνο των ωοθηκών τον Ιούνιο του 2020. Όπως είχε γράψει η ίδια, οι γιατροί είχαν παρερμηνεύσει τα συμπτώματά της με εκείνα της ουρολοίμωξης…

Ο καρκίνος εξαπλώθηκε και η 44χρονη Νάντια, μητέρα ενός 6χρονου παιδιού, δεν θα επιστρέψει ποτέ από την επίσκεψή της αυτή στο νοσοκομείο, όπως εξομολογήθηκε η ίδια την περασμένη εβδομάδα στο Twitter σε ένα από τα συγκινητικά μηνύματά της από το δωμάτιο νοσηλείας της.

Καταγράφει όσα δύσκολα βιώνει εδώ και μήνες, συμπεριλαμβανομένες και εκείνης της ημέρας του Μαΐου, οπότε και αποκάλυψε στο 6χρονο παιδί της, ότι πεθαίνει. 

Γνωρίζει καλά πλέον την πραγματικότητά της: δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι χωρίς βοήθεια και παίρνει μορφίνη κάθε τέσσερις ώρες. 

Λαμβάνει παρηγορητικη φροντίδα

Η 44χρονη μαμά μοιράζεται «πολύτιμες αγκαλιές» με τον γιο της, ο οποίος ξεκίνησε τον περασμένο μήνα το Δημοτικό, δέχεται φίλους και συναδέλφους στο πλευρό της, συλλογίζεται την «επόμενη ζωή» της και ζωγραφίζει.

Ένα από τα έργα της απεικονίζει τον «Ήλιο και το Φεγγάρι» της, δηλαδή τον σύζυγο και το παιδί της, να βάζουν την τέφρα της στη βάσει ενός δέντρου, προκειμένου να βοηθήσει με αυτόν τον τρόπο το παιδί της να οπτικοποιήσει τις ευχές της. 

Πρόσφατα, η Νάντια έγραψε λεπτομέρειες από την ιστορία της που την οδήγησαν στο τελικό στάδιο της διάγνωσής της, με την ελπίδα να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει για τον καρκίνο των ωοθηκών.

Εξομολογήθηκε, ότι άρχισε να μην νιώθει καλά τον Ιανουάριο του 2020, με συμπτώματα που περιελάμβαναν εξάντληση, πόνο στην κοιλιά και την μέση, καθώς και συνχνοουρία.

Της χορηγήθηκε αντιβίωση και υποβλήθηκε σε υπέρηχο, η οποία έδειξε απελευθέρωση υγρού στην κοιλιακή χώρα και την πιθανότητα ρήξης μίας κύστης στις ωοθήκες. 

«Με ανοιξαν»

Όταν τα συμπτώματά της επέστρεψαν τον Φεβρουάριο, ο γιατρός της τής έγραψε μία διαφορετική αγωγή με αντιβιοτικά. Έναν μήνα μετά η κοιλιά της πρήστηκε και πονούσε αρκετά, όμως δεν μπορούσε να επισκεφθεί τον γιατρό της, λόγω του lockdown. 

Ένιωσε υπερβολικά κουρασμένη, ωστόσο επέρριψε την ευθύνη στην πανδημία και τις επιπτώσεις της. Τον Απρίλιο δέχθηκε τον τρίτο κύκλο αγωγής με αντιβιοτικά, ενώ τον Μάιο, ένας δεύτερος υπέρηχος έδειξε διόγκωση των ωοθηκών και είχαν φτάσει σχεδόν στη μέση της κοιλιάς.

Ο ακτινολόγος της είπε ότι ίσως πρόκειται για ενδομητρίωση, αλλά όταν εκείνη συζήτησε την διάγνωση με έναν θείο της γυναικολόγο, εκείνος τη συμβούλευσε να κάνει εξέταση αίματος για να ελέγξει τους καρκινικούς δείκτες.

Μία από τις εξετάσεις που τα επίπεδα είναι στο 35, της Νάντια ήταν στο 925. Δύο εβδομάδες αργότερα υποβλήθηκε σε λαπαροτομή. «Με άνοιξαν από το στέρνο μέχρι το ηβικό οστό. Πράγματι, είχα καρκίνο», λέει η ίδια. 

Οι χειρουργοί αφαίρεσαν αυτόν τον ορατό καρκίνο, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Ήταν Ιούνιος του 2020, έξι μήνες αφότου άρχισε να εκδηλώνει τα πρώτα συμπτώματα. 

Έλαβε χημειοθεραπεία, η οποία είχε αποτέλεσμα αρχικά, αλλά τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, ο καρκίνος άρχισε να εξαπλώνεται εκ νέου.

Η επίσημη διάγνωσή της ήταν: επιθηλιακού καρκίνου των ωοθηκών, ανθεκτικός στην πλατίνα. Της προκάλεσε μερική απόφραξη του εντέρου, καθιστώντας την αδύναμη να τραφεί και χωνέψει φυσιολογικά.

«εξεταστε το σωμα σασ»

Τώρα, η Νάντια παροτρύνει άλλες γυναίκες να εξετάσουν το σώμα τους.

«Δώστε προσοχή στην κούραση και τις αλλαγές που παρατηρείτε στα έντερα ή στο ουροποιητικό σας. Σιγουρευτείτε, ότι καταλαβαίνετε πλήρως την κάθε λέξη από τη ιατρική αναφορά σας. Μην παραβλέψετε τον πόνο ή την αδιαθεσία σας», γράφει. 

Πηγή: 7news.com.au

Διαβάστε επίσης:

O μικρός Γιώργος βγήκε νικητής έπειτα από τρία χρόνια μάχης με τον καρκίνο

«Να την αφήσουμε να πεθάνει;»: Έκκληση στην Προεδρία για τη θεραπεία της μικρής Asya

«Ο καρκίνος δεν τον σταμάτησε από το να είναι ο καλύτερος μπαμπάς»