«Λέω στις κόρες μου, όταν μεγαλώσουν να παντρευτούν κάποιον για τα χρήματά του»

«Λέω στις κόρες μου, όταν μεγαλώσουν να παντρευτούν κάποιον για τα χρήματά του»

Σκληρή κριτική δέχθηκε μία μητέρα, η οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ παραδέχθηκε πως συμβουλεύει τις μικρές κόρες της, όταν μεγαλώσουν να κάνουν έναν γάμο… συμφέροντος και όχι από έρωτα.

Όπως εξήγησε η ίδια, η δική της μητέρα, τής έλεγε, ότι δεν έχει σημασία πόσα χρήματα έχει ο άντρας που θα παντρευτεί, αρκεί να αγαπιούνται. Όμως, τώρα στα δικά της παιδιά προτείνει να κάνουν ένα καλό… deal.

Αυτήν της την άποψη αποφάσισε να την μοιραστεί στο Mumsnet, γράφοντας τα εξής:

«Η μητέρα μου μού έλεγε πάντα ότι δεν έχει σημασία να είναι πλούσιος ο άντρας που θα παντρευτώ, αρκεί να αγαπιόμαστε. Και ήταν εύκολο να το πει εκείνη αυτό που ήταν μία νεαρή νοσοκόμα που ερωτεύτηκε έναν αξιοπρεπή χειρουργό (τον μπαμπά μου). Όμως, πλέον στα 43 μου βλέπω τις επιλογές που έχουν κάνει φίλες μου να είναι εντελώς χάλια. Και η πραγματικότητα αποδεικνύει, ότι όσες από εμάς επιλέξαμε να περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας με ευκατάστατους άνδρες ή γυναίκες κάναμε μακράν το καλύτερο deal», λέει.

«Υπάρχει περισσότερη άνεση για υγεία, παιδεία, ταξίδια και δουλειά. Οι συνεργασίες έχουν λιγότερο στρες, καθώς δεν υπάρχει ανησυχία για χρήματα. Όλα μοιάζουν πολύ πιο εύκολα», συνεχίζει.

«Φυσικά και ο έρωτας έρχεται πρώτος. Και μπορεί να γίνομαι κυνική στην ηλικία μου. Αλλά δεν είμαι σίγουρη αν θα έδινα στις κόρες μου τη συμβουλή που έδωσε σε μένα η δική μου μητέρα. Έχω άδικο;», τονίζει.

Το διαδικτυο την κατακεραυνωσε

Η ανάρτησή της τράβηξε το ενδιαφέρον των χρηστών του διαδικτύου, που σχολίασαν σωρηδόν, ασκώντας δριμεία κριτική στη μητέρα.

Πολλοί ήταν εκείνοι που την «έκραξαν» λέγοντάς της πως συμβουλεύει τις κόρες της να γίνουν χρυσοθήρες.

Άλλοι πάλι της πρότειναν να συμβουλεύσει τις κόρες της καλύτερα να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητες.

«Εγώ λέω στην κόρη μου να κερδίζει δικά της χρήματα, να μην εξαρτάται ποτέ οικονομικά από έναν άντρα και να κάνει αυτό που θα νιώθει χαρούμενη», έγραψε ένας άλλος χρήστης του διαδικτύου, με έναν ακόμη να συμφωνεί λέγοντας: «Να τους μάθεις να είναι αυτάρκεις είναι το καλύτερο. Και τι θα γίνει δηλαδή αν δεν βρουν έναν πλούσιο άνδρα;»

Παρόλα αυτά υπήρξαν κι εκείνοι που συμφώνησαν με την τακτική της μαμάς, με μία γυναίκα να αποκαλύπτει: «Παντρεύτηκα από έρωτα, έκανα παιδιά με κάποιον που πραγματικά αγαπούσα σαν τρελή. Και τώρα προσπαθούμε να επιβιώσουμε. Δεν φτάνει μόνο η αγάπη. Λέω στην κόρη μου να σκεφτεί μακροπρόθεσμα και πολύ προτού επιλέξει έναν σύντροφο».

Διαβάστε επίσης:

«Με χτυπούσαν ως παιδί και είμαι καλά»: Γιατί σήμερα ακούμε για «καλούς» ανθρώπους σε μία κοινωνία γεμάτη βία

«Όσο πιο γρήγορα ένα παιδί αρχίσει να βγάζει τα δικά του λεφτά τόσο πιο ευτυχισμένο θα γίνει στη ζωή του»

Ιατρικές αμέλειες που συγκλόνισαν την Κύπρο: Τα βρέφη που πέθαναν από λεγεωνέλλα