Ώρα για παιχνίδι: Πόσο γρήγορα μπορείτε να εντοπίσετε τη χελωνίτσα μέσα στον ωκεανό; (εικόνα)

Οι γρίφοι και οι σπαζοκεφαλιές είναι ένας πολύ διασκεδαστικός τρόπος για να γυμνάζουμε το μυαλό μας, ενώ αρκετά από αυτά ενισχύουν και την παρατηρητικότητά μας.

Και αφού το καλοκαιράκι βρίσκεται προ των πυλών βρήκαμε ένα θαλασσινό τεστ παρατηρητικότητας, αλλά και ευαισθητοποίησης για τη ζωή κάτω από το νερό.

Στην παρακάτω εικόνα εμφανίζεται ένας βυθός με ψάρια, καλαμάρια, χταπόδια, ιππόκαμπους και άλλα ζώα που κολυμπούν ανάμεσα σε… πλαστικά μπουκάλια και άλλα σκουπίδια που έχουν πεταχτεί στη θάλασσα.

Κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά, ωστόσο, βρίσκεται και μία θαλάσσια χελώνα. Μπορείτε να την εντοπίσετε; Και πόσο γρήγορα μπορείτε να το καταφέρετε; Βάλτε λοιπόν το χρονόμετρο και δείτε πόσο παρατηρητικοί είστε!

Ακόμη να την εντοπίσετε; Ναι, λογικό, αφού ο βυθός είναι γεμάτος με νάιλον σακούλες, πλαστικά πιρούνια και κουταλάκια που συμβάλλουν στο πόσα μικροπλαστικά μπορεί να καταπίνουν όλα αυτά τα θαλάσσια όντα.

Λοιπόν, αν ακόμη δυσκολεύεστε, κοιτάξτε πίσω από τα πλοκάμια των μεδουσών. Πίσω από μία εξ’ αυτών θα την βρείτε! Αν και πάλι κάπου έχετε «σκαλώσει», δείτε τη λύση: 

Διαβάστε επίσης:

Οι Έφηβοι Σύμβουλοι μιλούν για το κάπνισμα, γιατί τα παιδιά καπνίζουν και πώς θα λυθεί το πρόβλημα

Οι μαθητές του Β’ Δημοτικού Σχολείου Πάφου αποδείχθηκαν σπουδαίοι καλλιτέχνες

Νέος μπαμπάς εξηγεί γιατί… δεν ξυπνά τη νύχτα για να φροντίσει το μωρό