Παιχνίδια στην εξοχή: Βραχιόλια και κολιέ από φύλλα και λουλούδια!

Παιχνίδια στην εξοχή: Βραχιόλια και κολιέ από φύλλα και λουλούδια!

Μικροί και μεγάλοι, περιμένουμε την Άνοιξη για να αρχίσουμε τις βόλτες στην εξοχή. Η απόδραση κάπου στην εξοχή είναι μια καλή ευκαιρία να μαζέψουμε υλικά που απλόχερα μας χαρίζει η φύση και να τα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε όμορφες κατασκευές! Για παράδειγμα, μπορούμε να φτιάξουμε όμορφα στολίδια για τα μαλλιά, βραχιολάκια για τη μαμά και την κόρη και μοσχομυριστά κολιέ!
Ας ξεκινήσουμε!

Εικ.1
-Μια πρώτη ιδέα είναι να μαζέψετε αρκετά φρέσκα φύλλα με κοτσάνι. Ούτε πολύ μεγάλα, ούτε πολύ μικρά. Σκοπός μας είναι να τρυπήσουμε το ένα με το κοτσάνι του άλλου, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε άλλο υλικό για να τα ενώσουμε! Συνεχίζουμε περνώντας το κοτσάνι του ενός στο άλλο φύλλο. Τα φύλλα θα είναι ενωμένα, χωρίς κενά! Θα αναρωτιούνται όλοι πως τα καταφέρατε! Όταν πάτε σπίτι μπορείτε να τα διακοσμήσετε!

xamomhli

Εικ.2
-Τώρα είναι η ευκαιρία για να φτιάξετε ένα κολιέ ή βραχιόλι από χαμομηλάκια! Ακόμα το θυμάμαι- από τα παιδικά μου χρόνια έρχεται αυτή η ανάμνηση- το βραχιόλι με τα χαμομήλια που είχαμε φτιάξει μαζί με τη μητέρα μου! Πόσο περήφανη αισθανόμουν που μπόρεσα να της το προσφέρω! Με κλωστή και βελόνα τρυπάτε στο κέντρο του χαμομηλιού και τσουπ! Έτοιμο σε λιγότερο από 5’ ! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαστικό νήμα, που θα βρείτε σε καταστήματα με είδη ραπτικής!

belanidia

Εικ.3
-Έχετε το νου σας για σπόρους! Οι σπόροι είναι ένα σούπερ –ακατέργαστο- υλικό για χειροτεχνίες παντός είδους! Σπόροι σφένδαμου -αν βρεθείτε σε δάσος- βελανίδια ή τα καπάκια τους, είναι υλικά που μπορείτε να τα τρυπήσετε πανεύκολα και να φτιάξετε κοσμήματα, περνώντας τα σε πετονιά ή κερωμένη κλωστή!
Και πού ξέρετε; Ψάχνοντας στη φύση προσεκτικά, μπορεί την επόμενη φορά να βρείτε κάποιον σπάνιο, πολύτιμο λίθο!
Καλή διασκέδαση!

Διαβάστε επίσης

Δείτε την Έλενα Τσαγκρινού να ηχογραφεί με crop top στον 5ο μήνα εγκυμοσύνης της

Πώς θα ξεβουλώσετε τον νιπτήρα σας οικολογικά