Οι μαθητές του Β’ Δημοτικού Σχολείου Πάφου αποδείχθηκαν σπουδαίοι καλλιτέχνες

Μαθητές και μαθήτριες του Β’ Δημοτικού Σχολείου Πάφου «Δημήτρειον» συμμετείχαν με επιτυχία στον Παγκύπριο Λογοτεχνικό/Καλλιτεχνικό διαγωνισμό του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Π.Ο.Κ), εξασφαλίζοντας παγκύπριες διακρίσεις .

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου πηγή έμπνευσής τους τα κεντητά κάδρα ενός κατεχόμενου χωριού, της Περιστερωνοπηγής Αμμοχώστου, τα οποία με καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Έλενας Παπαθεράποντος-Κωνσταντίνου, τα ζωγράφισαν και έγραψαν το δικό τους παραμύθι.

Στόχος των παιδιών ήταν να αναδείξουν αυτά τα κεντητά κάδρα, πολύτιμα έργα των χεριών της Περιστερωνοπηγιώτισσας γυναίκας της Κύπρου τα οποία εκείνο το αυγουστιάτικο δειλινό του 1974, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Οι μαθήτριες που διακρίθηκαν με Α’ Παγκύπριο Βραβείο είναι η Ελευθερία Δημητριάδη, μαθήτρια της Ε’ τάξης με το παραμύθι «Περιστερώνα και Πηγή, οι δύο αδελφάδες» και η Ειρήνη Ελευθερίου, μαθήτρια της Στ’ τάξης με το παραμύθι «Ο Διγενής και η Αροδαφνούσα».

Για την ερμηνεία του τραγουδιού «Στης Μεσαορίας μας τα μέρη» διακρίθηκαν οι μαθητές και μαθήτριες της Δ’ τάξης Ιεροκηπιώτης Ανδρέας, Ζήνωνος Δημήτρης, Παύλου Ανδρέας, Γεωργίου Αγγελική-Χρυσοβαλάντω, Θεοδώρου Μαρία-Ελένη, Κελασίδου Ινέσσα, Κουφοπαντελή Χριστιάνα, Μενελάου Μαρία-Χρυσή, Σοφοκλέους Χρυσή, Τζεντιλασβίλη Όλγα.

Έπαινο στην κατηγορία «ζωγραφική» με θέμα «Ένα κεντητό κάδρο ενός κατεχόμενου χωριού της Μεσαορίας» διακρίθηκαν οι μαθήτριες της Στ’ τάξης Ειρήνη Ελευθερίου, Ελένη Χειλέτη, Χριστίνα Ευαγγέλου, και οι μαθητές και μαθήτριες της Ε’ τάξης Φλωρεντία Φαίδωνος, Σταύρη Ανδρέου, Νεφέλη Σιέλη, Μαρία Αριστείδου, Δανάη Κυριάκου, Έκτορας Κερκίδης, Αργυρώ Κουτσόφτα, Μαρία Σάββα, Έλλη Χριστοφή και Αραμπίδου Νεφέλη.

Διαβάστε επίσης:

Μία «σούπερ μαμά» με τα 76 μωρά της είναι η πιο γλυκιά του κόσμου – H ιστορία της φωτογραφίας που έγινε viral

50χρονη μητέρα 8 παιδιών έφερε στον κόσμο το μωρό της κόρης της!

Παναγιώτης Θεόφιλος – Δανάη Παναγιώτου: Εικόνες από την υπέροχη βάφτιση της κόρης τους