«Όποιος αμφισβητεί την σοβαρότητα της Covid-19, ας διαβάσει την ιστορία μου…»

Covid-19

Όλους αυτούς τους μήνες που η νόσος Covid-19 έχει μπει στη ζωή μας και έχει ανατρέψει τα όσα γνωρίζαμε στην καθημερινότητά μας, αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως όλα είναι μια συνωμοσία ή ότι οι οδηγίες προστασίας είναι υπερβολικές και δεν χρειάζεται να φοράμε μάσκες παντού ή να κρατάμε τις αποστάσεις.

Η Jodi Click, δασκάλα ειδικής εκπαίδευσης από το Οχάιο των ΗΠΑ, μοιράζεται την ιστορία της και παρακαλεί όσους αμφισβητούν τη σοβαρότητα της κατάστασης να τη διαβάσουν, ώστε να κατανοήσουν ότι όσα λέγονται δεν είναι υπερβολικά ή ψέματα.

Διαβάστε ακόμη: Συγκινούν και γίνονται viral τα δύο 3χρονα ξαδερφάκια που συναντιούνται ξανά έπειτα από πολλές εβδομάδες (video)

«Ημέρα 65: Ο πυρετός παραμένει υψηλός, 39.5. Ο βήχας δεν σταματά, η πίεση στο αίμα εξακολουθεί να μην είναι σταθερή, λόγω της βλάβης που δημιουργήθηκε στις φλέβες μου από την φλεγμονή στις αρτηρίες (ορισμένες φορές έχω υπέρταση στο ένα χέρι και υπόταση στο άλλο, ταυτόχρονα), χρειάζομαι ακόμα αναπνευστική υποστήριξη με οξυγόνο, παραμένω εξαντλημένη, έχω δύσπνοια και κουράζομαι ακόμα και όταν απλώς διασχίζω το δωμάτιο.

Βλέπω ακόμα πολλούς ανθρώπους που πιστεύουν ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό. Ανθρώπους που αρνούνται να βάλουν μάσκα, παρά τις αποδεδειγμένες – πλέον- επιστημονικές έρευνες για την προστασία που προσφέρει.

Οπότε, ίσως, θα έπρεπε να δείτε τι κάνει ο ιός σε κάποιον που είναι αρχικά ασυμπτωματικός, δεν πεθαίνει από την ασθένεια, αλλά νοσεί πολύ βαριά. Ναι, ανήκω στις ομάδες υψηλού κινδύνου, αν και δεν είναι μόνο οι ηλικιωμένοι ή εκείνοι με υποκείμενα νοσήματα που κινδυνεύουν.

Και πάλι, όμως, γιατί προτίθεστε να ρισκάρετε τη ζωή τους, αρνούμενοι να φορέσετε μάσκες προστασίας; Είναι οι γονείς, οι φίλοι, οι συγγενείς, οι γείτονες, οι συνεργάτες, τα παιδιά σας», γράφει η Jodi και πέρα από την εμπειρία της με τη νόσο μοιράζεται και φωτογραφίες της για να αποδείξει πως όσα λέει είναι αλήθεια.

Πώς μοιάζει κάποιος που νοσεί από κορωνοϊό

«Έτσι μοιάζει κάποιος που νοσεί με Covid-19 και υποκείμενο νόσημα – πέρα από την διάρροια που δεν σταματά και τους απίστευτους πόνους σε κοιλιά και στομάχι, τον τρομακτικό πόνο στα μάτια, τον ανυπόφορο πονοκέφαλο, την δυσκολία στην αναπνοή που σε οδηγεί σε δυσκολίες και στον ύπνο (μεταξύ μας δεν θες καν να κοιμηθείς, επειδή φοβάσαι ότι δεν θα ξυπνήσεις), την ναυτία, τους εμετούς, την έλλειψη όσφρησης και γεύσης, τον τρομερό πόνο στα κόκκαλα, τα σπασμένα πλευρά από τον ατελείωτο βήχα, την αδυναμία, την κούραση που σε δυσκολεύει ακόμα και να σηκωθείς από το κρεβάτι ή να κρατήσεις το τηλέφωνό σου επειδή είναι πολύ βαρύ», σημειώνει – προκαλώντας ανατριχίλα με την περιγραφή της κατάστασής της.

Tα «φανερά» συμπτώματα

«Πέρα από τα παραπάνω που δεν φαίνονται στους απέξω», συνεχίζει «υπάρχουν και τα ορατά συμπτώματα, όπως τα χείλη σου που μελανιάζουν λόγω της έλλειψης οξυγόνου, τα χιλιάδες σημάδια που γεμίζει το κορμί σου όταν ο ιός επιτίθεται στον οργανισμό σου, τις απίστευτες εναλλαγές στην πίεση του αίματος, τα δάχτυλά σου που πρήζονται και αλλάζουν χρώμα ή γεμίζουν φουσκάλες, εξαιτίας της δυσλειτουργίας στο αίμα και το οξυγόνο, την αρρυθμία των καρδιακών παλμών που δεν συγχρονίζονται ποτέ, τις μολύνσεις στα μάτια, τη θερμοκρασία του σώματος που δεν ρυθμίζεται (τη μια στιγμή κρυώνεις απίστευτα και την άλλη αποζητάς τη δροσιά απεγνωσμένα)… αυτές είναι εικόνες από τις τελευταίες 65 ημέρες που παλεύω με τον ιό».

Διαβάστε ακόμη: «Και τα δύο παιδιά μας διαγνώστηκαν με καρκίνο και εγώ δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευγνώμων»

Είμαστε άνθρωποι το ίδιο σημαντικοί με όλους

«Όταν αρνείσαι να φορέσεις μάσκα και να εφαρμόσεις τα μέτρα προστασίας, επειδή δεν είναι “τίποτα σοβαρό” θυμήσου ότι και εγώ ήμουν έναν άνθρωπος που εργαζόμουν full-time, ζούσα ανεξάρτητη, ετοίμαζα το σπίτι μου, αλλά τις τελευταίες 65 ημέρες τις έχω περάσει στο κρεβάτι ή τον καναπέ σε απόλυτη απομόνωση και είμαι απίστευτα τυχερή που ανήκω στους ανθρώπους που επέζησαν για να μιλήσουν γι’ αυτό. Αυτά τα “υποκείμενα νοσήματα” στα οποία όλοι αναφέρονται είναι άνθρωποι, τόσο σημαντικοί όσο και εσείς. Αυτοί οι “ηλικιωμένοι” είναι οι γονείς μας, οι παππούδες μας, οι φίλοι μας, η οικογένεια μας.

Όταν αρνείσαι να φορέσεις μάσκα, απλώς παραδέχεσαι ότι δεν έχεις πρόβλημα να υποχρεώσεις τον οποιονδήποτε σε αυτή τη δύσκολη δοκιμασία ή ακόμα και να τον οδηγήσεις στον θάνατο.

Διαβάστε ακόμη: 15χρονη οδήγησε 1,200χλμ με το ποδήλατο για να σώσει τον τραυματισμένο πατέρα της

Αυτή είναι η τρομακτική πραγματικότητα της COVID-19. Όχι οι ασυμπτωματικοί ή οι ελαφριές περιπτώσεις. Ανησυχήστε για εκείνους που επιθυμούν να θυσιαστούν, παρά να ζουν άνετα. Αυτό θα τους συμβεί ή… θα πεθάνουν, όπως οι 412,296 συνάνθρωποί μας παγκοσμίως…», καταλήγει η ιστορία της Jodi, η οποία στέλνει ένα πολύ δυνατό μήνυμα σε όλους: Να μην επαναπαυόμαστε, ακόμα και όταν μοιάζει πως όλα έχουν τελειώσει…