Οι επιστήμονες καλούν τους γονείς να σταματήσουν να δίνουν ζαμπόν στα παιδιά

Οι επιστήμονες καλούν τους γονείς να σταματήσουν να δίνουν ζαμπόν στα παιδιά

Το σχολικό κολατσιό των παιδιών έχει μπει στο στόχαστρο του Αντικαρκινικού Συμβουλίου της Αυστραλίας (Cancer Council), το οποίο καλεί τους γονείς να σταματήσουν τα σάντουιτς με ζαμπόν, καθώς το εν λόγω αλλαντικό συνδέεται με καρκίνο.

Πιο συγκεκριμένα, ο οργανισμός, με φυλλάδια που μοίρασε σε μαθητές, καλεί τους γονείς να αναζητήσουν πιο υγιεινές εναλλακτικές για τα σάντουιτς των παιδιών τους.

Και δεν είναι η μόνη ομάδα επιστημόνων που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την πρόσληψη επεξεργασμένων κρεάτων -και άλλων τροφών- που μπορεί να έχει εξαιρετικά επιβλαβείς επιπτώσεις για την υγεία.

Ο ΠΟΥ είχε δημοσιεύσει τέσσερα χρόνια πριν αναλυτική μελέτη που κατέληγε, στο ότι “υπάρχουν επαρκή στοιχεία που επιβεβαιώνουν, ότι ο εν λόγω διατροφικός παράγοντας προκαλεί καρκίνο. Αυτό έχουν δείξει οι επιδημιολογικές μελέτες που δείχνουν πώς εξελίσσεται ο καρκίνος στα άτομα που έχουν εκτεθεί.”

“Ποτέ ξανά ζαμπόν”

Η ειδικός στην παιδιατρική διατροφή Jennifer Cohen, καλεί τους γονείς να εγκαταλείψουν το ζαμπόν μα και κάθε επεξεργασμένο τρόφιμο από την διατροφή του παιδιού.

“Το μήνυμα που θέλω να μεταφέρω είναι, οι γονείς να προσφέρουν επεξεργασμένες τροφές, όπως π.χ. το ζαμπόν, με το σταγονόμετρο και μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο, μέχρι που σταδιακά να το εγκαταλείψουν. Στόχος είναι σιγά σιγά τα παιδιά να γνωρίσουν ποικίλες υγιεινές τροφές που με τα χρόνια θα καταλήξουν να προτιμούν.”

πηγή: 7news.com.au

Διαβάστε ακόμα:

“Το αίμα της κόρης μου μετατράπηκε σε οξύ”: Μαμά προειδοποιεί για το σοβαρό πρόβλημα υγείας της κόρης της

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ανακαλούνται παιχνίδια και παιδικά μπρελόκ – Δείτε για ποια πρόκειται

Παγκύπριος Σύνδεσμος Μονογονεϊκών Οικογενειών: Συζήτηση για τη νομική αρωγή στα θύματα έμφυλης βίας