Τρία υπέροχα σνακ σφολιάτας για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο

Το σχολικό κολατσιό έχει εξαιρετική σημασία για τα παιδιά καθώς μειώνει το αίσθημα της πείνας μεταξύ των ωρών που μεσολαβούν από το πρωινό μέχρι το μεσημεριανό γεύμα.

Επίσης, δίνει ενέργεια και συμβάλλει στην πρόσληψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών που έχει ανάγκη ο παιδικός οργανισμός κατά την έντονη σχολική δραστηριότητα.

Εμείς βρήκαμε τρεις εύκολες αλμυρές και γλυκές συνταγές για κολατσιό με σφολιάτα που θα κρατήσουν χορτάτα τα παιδιά.

Ρολάκια με τυρί και μπέικον
Τι θα χρειαστείτε
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 5 φέτες μπέικον, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 75 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
  • 100γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • Λίγο μαϊντανό
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο και στρώστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος. Ανοίξτε το φύλλο και απλώστε πάνω του το τυρί κρέμα. «Ραντίστε» με το τυρί, το κρεμμύδι, το μπέικον, τον μαϊντανό και τυλίξτε με προσοχή όλα τα υλικά μέσα στο φύλλο. Κόψτε το ρολό σε ίσα κομμάτια και τοποθετήστε τα ρολάκια που δημιουργούνται στο ταψί και αλείψτε τα με το χτυπημένο αυγό. Ψήστε για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι τα ρολάκια σας να χρυσίσουν.

Palmier σφολιάτας με άλειμμα σοκολάτας

Τι θα χρειαστείτε

  • ένα φύλλο σφολιάτας
  • 5 κουταλιές άλειμμα σοκολάτας
  • λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • προαιρετικά ξηροί καρποί, όπως φουντούκια ή καρύδια
Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ανοίγουμε το ένα φύλλο πάνω στη ζελατίνη της συσκευασίας του και αλείφουμε τη nutella σε όλη την επιφάνεια του. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε ξηρούς καρπούς. Τυλίγουμε τη σφολιάτα από τη μεγάλη πλευρά του φύλλου μέχρι τη μέση και κάνουμε το ίδιο και από την άλλη πλευρά, έτσι ώστε να συναντηθούν τα δύο “ρολά” στη μέση. Τυλίγουμε με τη μεμβράνη της συσκευασίας και βάζουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα περίπου, ώσπου να παγώσει το ρολό. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε το ρολό από την κατάψυξη και κόβουμε σε λεπτές φετούλες. Ψήνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν τα ρολάκια . Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Αλμυρά πιτάκια με λιαστή ντομάτα και φέτα

Τι θα χρειαστείτε

  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 1 φλ.τσ. λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο, στραγγισμένες
  • 1/2 φλ. φέτα σε τρίμματα
  • 2 κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
  • πιπέρι
  • λίγο αλεύρι

Εκτέλεση

Αν η σφολιάτα είναι από το ψυγείο, την αφήνουμε να ξεπαγώσει 45′ έως 1 ώρα. Έχουμε στραγγίξει καλά τις λιαστές ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε. Λιώνουμε τη φέτα με πιρούνι και την ανακατεύουμε με τη λιαστή ντομάτα, χωρίς να την πολτοποιήσουμε. Ρίχνουμε στο μείγμα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Απλώνουμε τη σφολιάτα σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε με τον πλάστη κόβοντας ίσια τα τελειώματα. Απλώνουμε επάνω ομοιόμορφα το μείγμα λιαστής ντομάτας- φέτας και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το δεντρολίβανο.

Γυρίζουμε ρολό προς τα μέσα τις δύο μακριές πλευρές της ζύμης, έτσι ώστε να συναντηθούν ακριβώς στο κέντρο του φύλλου. Αλείφουμε με λίγο αβγό το σημείο που ενώνονται τα δύο ρολά, ώστε να κολλήσουν. Μεταφέρουμε προσεκτικά τη ζύμη σε ταψάκι και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ή περισσότερο.

Ανάβουμε το φούρνο στους 200ο. Βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο και το κόβουμε σε φετάκια πάχους 1 εκ., χρησιμοποιώντας πολύ κοφτερό μαχαίρι. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι (κατά προτίμηση σε χαρτί ψησίματος) και τα αλείφουμε με αβγό. Τα ψήνουμε για 12′-15΄, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Διαβάστε επίσης:

Άνοιξαν τα δημοτικά σχολεία, γέμισαν με παιδικά χαμόγελα οι τάξεις

Νέα σχολική χρονιά: Σε ποια σχολεία θα λειτουργήσει ο θεσμός του Ολοήμερου

Σπιτικά μπισκότα-σκάκι για το πρωινό, το σνακ στο σχολείο, αλλά και το γραφείο