Τώρα που τα σχολεία έχουν ανοίξει για τα καλά το σχολικό κολατσιό είναι ένα πολύ σημαντικό γεύμα που δίνει ενέργεια στα παιδιά. Ο κάθε γονιός σκέφτεται καθημερινά τι να δώσει στο παιδί του για κολατσιό και πολλές φορές μπροεί να καταλήγει στην επιλογή του απλού τοστ.
Εμείς σας προτείνουμε μία αλμυρή εκδοχή για ψωμάκι, εμπλουτισμένο με κολοκυθάκια, τυριά και μυρωδικά που αποτελεί και ιδανικός τρόπος για να πείσετε τα παιδιά να φάνε τα λαχανικά που δεν τους αρέσουν!
Ψωμί με κολοκυθάκια και τυριά
Τι θα χρειαστείτε
- 900 γ. κολοκύθια
- 9 κ.σ.ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 170 γρ. αλεύρι
- ½ κ.γ. μπέικιν σόδα
- 3 μεγάλα αβγά
- 1 φλ. γάλα
- 2 κ.σ. γαλέτα
- 455 γ. φέτα, τριμμένη
- 280 γ. τριμμένο κεφαλοτύρι
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 κ.σ. σουσάμι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε κυβάκια. Σωτάρουμε τα κολοκυθάκια σε ζεστό τηγάνι, με 1 κ.σ. λάδι. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μυρωδικά, χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε τα κολοκυθάκια με σκεπασμένο το τηγάνι για 5 – 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουνε χωρίς όμως να λιώσουν.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν σόδα, τα αβγά, το γάλα και το υπόλοιπο λάδι σε ένα μπολ μέχρι να γίνει ένας χυλός. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα τυριά, τον μαϊντανό και επιπλέον αλατοπίπερο εάν χρειαστεί. Σε λαδωμένη φόρμα για ψωμί ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να πήξει. Βγάζουμε το ψωμί από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο μέσα στην φόρμα και στην συνέχεια το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν κόψουμε και σερβίρουμε.
Διαβάστε επίσης:
Αλμυρό κέικ με φέτα και λιαστή ντομάτα: Ένα υπέροχο σνακ για το σχολείο και τη δουλειά
Ρολά κανέλας χωρίς ζάχαρη: Tο πιο γευστικό κολατσιό για το σχολείο