Οι 4 φίλες που κάθε μαμά χρειάζεται στη ζωή της

φίλες

Πολλοί θεωρούν ότι όταν μια γυναίκα γίνεται μαμά παύει να έχει ανάγκη τις φίλες της –ορισμένοι ακόμη και τη δουλειά της – και πρέπει να επικεντρώνεται αποκλειστικά και μόνο στα παιδιά της.

Και ενώ τα παιδιά μας αποτελούν προτεραιότητα στη ζωή μας και τίποτα δεν το αλλάζει αυτό, οι μαμάδες – ως άνθρωποι- έχουμε ανάγκη τη συναναστροφή και με ενηλίκους, με τους οποίους θα μπορούμε να μοιράζομαστε τους προβληματισμούς, τις επιθυμίες, τις χαρές, τις λύπες μας ή απλώς έναν διάλογο που δεν θα περιέχει λέξεις όπως «Πέππα» και «έκανα κακά».

Διαβάστε ακόμη: Δεν μπορούμε να επιλέξουμε εμείς τους φίλους των παιδιών μας, αλλά μπορούμε να τα βοηθήσουμε να βρουν τους σωστούς

Και ποιοι είναι οι πιο κατάλληλοι άνθρωποι για να συναναστραφεί μία γυναίκα, που τυχαίνει να είναι και μαμά; Μα, φυσικά οι φίλες της, οι οποίες πιθανότατα τη γνωρίζουν πολύ καλά και βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις με εκείνη.

Υπάρχουν, μάλιστα, 4 φίλες που μία μαμά χρειάζεται απαραίτητα στη ζωή της:

Η οργανωμένη φίλη

Η φίλη που έχει πάντα ένα πρόγραμμα και σχεδιάζει κάθε επόμενη κίνηση. Είναι οργανωμένη, υπεύθυνη και πολύ απαραίτητη –ειδικά όταν βιώνουμε κάποια κρίση. Θα είναι εκεί για να μας βοηθήσει και να μας στηρίξει. Είναι ο άνθρωπος που μπορούμε να βασιστούμε για κάθε μας πρόβλημα.

Η χαλαρή φίλη

Σε αντίθεση με την οργανωμένη, η χαλαρή φίλη αργεί πάντα στα ραντεβού σας, δεν προγραμματίζει σχεδόν τίποτα, ζει την απόλυτη «ανοργάνωτη» ζωή και όμως καταφέρνει πάντα να φέρνει σε πέρας ό,τι της ζητείται. Γιατί τη χρειαζόμαστε; Επειδή κάνει τη ζωή μας πολύ διασκεδαστική και μαζί της συνειδητοποιούμε ότι δεν είναι κακό να υπάρχει λίγη αναστάτωση στην καθημερινότητά μας. Παράλληλα, συμβάλλει στο να δεχτούμε και τα δικά μας ελαττώματα, ενώ δεν θα μας κρίνει επειδή δεν προλάβαμε να… συγυρίσουμε το σπίτι.

Η διασκεδαστική φίλη

Είναι πάντα έτοιμη για διασκέδαση! Προτείνει εξόδους σε συναυλίες, μαγαζιά με μουσική ή περιπάτους σε βουνά και παραλίες. Ακόμα και η μία φορά που θα βγούμε μαζί της θα είναι διασκεδαστική, ενώ μας υπενθυμίζει ότι μπορούμε να περνάμε καλά ακόμα και αν η πρώτη μας νιότη έχει παρέλθει και στη ζωή μας έχουν μπει μικροί άνθρωποι που κρέμονται από πάνω μας για τα πάντα!

Η «απρεπής» φίλη

Συνήθως, μιλά δυνατά και πολλές φορές κοκκινίζουμε από ντροπή όταν είμαστε μαζί της. Είναι απίστευτα ειλικρινής και λέει τη γνώμη της χωρίς αναστολές. Αυτή είναι η φίλη που δεν θα χρυσώσει το χάπι και θα πει ξεκάθαρα τη γνώμη της, συμπεριφορά που αρκετές φορές έχουμε ανάγκη στην καθημερινότητά μας.

Διαβάστε ακόμη: Αληθινή ιστορία: Δεν περίμενα ότι θα χάσω τόσους φίλους αφού έγινα μαμά

Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο να βρείτε 4 διαφορετικούς ανθρώπους για να εξασφαλίσετε όλες τις φιλίες. Όλοι οι άνθρωποι – άνδρες και γυναίκες – μπορεί να συνδυάζουν πολλά χαρακτηριστικά, οπότε μπορεί να έχετε δύο μόνο φίλες, αλλά να έχουν εκείνα που χρειάζεστε ή μπορεί και να είστε εσείς αυτή η φίλη…