“Ο δίσκος της περιόδου”: Η θαυμάσια ιδέα αυτών των γονιών για τις έφηβες κόρες τους

“Ο δίσκος της περιόδου”: Η θαυμάσια ιδέα αυτών των γονιών για τις έφηβες κόρες τους

Σε αρκετούς πολιτισμούς, το να έρχεται για πρώτη φορά περίοδος σε ένα κορίτσι αντιμετωπίζεται ως ένα εθιμοτυπικό πέρασμα. Όχι μόνο σηματοδοτεί, ότι το κορίτσι γίνεται γυναίκα, αλλά αποτελεί και μία αφορμή για γιορτή. Στην δυτική κοινωνία, βέβαια, η περίοδος είναι συνυφασμένη με κάτι σιχαμερό που θα πρέπει να κρατάμε μυστικό από όλους τους άλλους.

Τα καλά νέα είναι, ότι η αντίληψη αυτή έχει αλλάξει κάπως για τις νεώτερες γενιές. Πολλοί γονείς πλέον μιλούν ανοιχτά έως γιορτάζουν τη στιγμή αυτή με τις κόρες τους. Όπως αυτό το ζευγάρι στο TikTok, το οποίο έγινε viral και δέχτηκε τον θαυμασμό χιλιάδων, όταν μοιράστηκαν με τους διαδικτυακούς φίλους τους την θαυμάσια ιδέα τους. Τι κάνουν, λοιπόν, αυτοί οι γονείς, όταν οι έφηβες κόρες τους έχουν περίοδο;

“Δίσκος περιόδου”

Ετοιμάζουν έναν… δίσκο περιόδου! Η μαμά εξηγεί στο βίντεο, ότι αυτός ο δίσκος ετοιμάζεται ως ένδειξη συμπαράστασης στις κόρες της. Πρόκειται για έναν παραδοσιακό ξύλινο δίσκο κοπής, ο οποίος περιλαμβάνει ό,τι μπορεί να χρειάζεται ένα κορίτσι την ημέρα που του έρχεται περίοδος: Ακόμα και παυσίπονα, σερβιέτες και χαρτομάντηλα.

Εννοείται, ότι πάνω στον δίσκο οι κόρες τους βρίσκουν, επίσης, διάφορα είδη σοκολάτας, αλλά και αλμυρά σνακ (πατατάκια, κρακεράκια κ.α.). Επίσης, κρίνοντας από την δική της εμπειρία, η μαμά τους βάζει και μία θερμοφόρα.

@alltexasmom Charcuterie board? Nope! Period board! (Once a month show of support!) #charcuterie #butterboard #peanutbutterboard #monthly #period ♬ original sound – Alltexasmom

Μαζί με τον δίσκο, βέβαια, εμφανίζεται και ένα μπουκάλι κρασί, το οποίο οι δύο γονείς λένε πως κρατούν για τον εαυτό τους, για να… αντέξουν τα νεύρα των παιδιών τους εκείνες τις ημέρες!

“Θα με υιοθετήσετε;” γράφουν στα σχόλια όσοι παρακολουθούν το παραπάνω βίντεο και “Είμαι 39 αλλά θα ήθελα και εγώ έναν τέτοιον δίσκο μια φορά τον μήνα!)

Διαβάστε ακόμα:

Δήμος Αραδίππου: Χριστουγεννιάτικη παρέλαση-έκπληξη με τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών!

Εμβολιασμός παιδιών και βρεφών: Όλες οι πληροφορίες και ο πίνακας με τα Κέντρα

«To Παγκάκι της Φιλίας»: Το Project του Πανεπιστημιακού Νηπιαγωγείου που πρέπει κάθε σχολείο να ακολουθήσει